Vasile Puscas: Amanarea Schengen este un esec intern, dar si extern, cu costuri enorme


Fostul negociator-sef al Romaniei pentru aderarea la Uniunea Europeana si ministru al Afacerilor Europene, Vasile Puscas, a declarat, ca esecul aderarii la Schengen are costuri enorme.

"In cazul de fata avem atat un esec intern cat si unul extern al Romaniei, cu costuri enorme pentru cetateni, motiv pentru care ar trebui utilizate nu doar admonestarile politicianiste, ci mai ales instrumentele administrative si chiar legale. Abia atunci s-ar dovedi ca Romania este un stat de drept si o democratie functionala. Altfel, cu formule absolutiste, institutiile statului vor continua sa fie decredibilizate si golite de autoritate, iar in plan international vom fi considerati, asa cum deja opinia se exprima, 'parteneri nedezirabili'. Efectele negative pentru tara si cetatenii ei sunt deja enorme si se vor prelungi, din pacate pentru noi, o perioada destul de extinsa de timp", a declarat Vasile Puscas, intr-un interviu acordat Corect News.

 

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a anuntat ca va fi amanata atat aderarea Romaniei, cat si a Bulgariei la Schengen. Motivele exacte care au stat la baza luarii acestei decizii nu au fost precizate, dar este cunoscuta pozitia ministrilor de Interne din Franta si Germania, care considera ca Romania si Bulgaria nu prezinta "siguranta" pentru a fi acceptate in spatiul Schengen.

Comentarii Facebook