Adrian Severin vrea sa excluda Franta din Schengen!


Euro-parlamentarul PSD Adrian Severin a declarat ca Franta ar trebui sa fie exclusa din spatiul Schengen, daca se ia in considerare criteriul coruptiei.

Euro-parlamentarul PSD sustine ca Romania ar trebui sa denunte Mecanismul de Cooperare si Verificare si sa se retraga din Organizatia Internationala a Francofoniei, citat de RFI

"Daca astazi Romania ar anunta ca nu mai accepta aplicarea MCV, care ar fi consecintele ? Va spun eu: nici unele, nici unele ! Pentru ca din punctul de vedere al clauzei de salvgardare, aceasta a iesit din vigoare si clauza de salvgardare era prevedere a Tratatului, deci nu se mai poate aplica nici un fel de sanctiune sau nici un fel de masura in aceasta privinta, iar alte instrumente nu exista, pentru ca nici reprezentantii Comisiei Europene nu au curajul sa spuna adevarul. Este vorba despre ceea ce englezii numesc 'gentlemen agreement', o intelegere intre un stat si Comisia Europeana, o intelegere care confera Comisiei drepturi pe care tratatele europene nu i le confera. Deci sub acest aspect, nimic nu s-ar putea intampla. Aici este un razboi a cuvintelor. Acest MCV a devenit un instrument de santaj si de discriminare la adresa Romaniei si nu a condus si nu poate conduce la o imbunatatire a performanetelor justitiei romanesti", a precizat Severin.

Euro-parlamentarul crede ca demersul ministrilor francez si german de Interne de blocare a accesului Romaniei in spatiul Schengen in 31 martie 2011 este "ilegal, imoral si anti-european".

"Romania ar trebui sa intre rapid in contact cu toate capitalele, pentru a arata ca demersul celor doi ministri de Interne, francez si german este unul ilegal, imoral si anti-european, nu anti-romanesc. Daca se adauga criterii noi, cum ar fi acela al coruptiei, eu cred ca atunci ar trebui sa vorbim despre excluderea Frantei din Spatiul Schengen, pentru ca afaceri cum ar fi Bettancourt sau Karachi, ca si altele, ca si unele presiuni, pe care Franta le-a facut in contextul intrarii Romaniei in Schengen asupra Romaniei, pentru ca Romania sa incheie anumite contracte comerciale favorabile Frantei, toate acestea vorbesc despre coruptie. Deci cand Guvernul francez actual vrea sa ne dea lectii de coruptie, eu cred ca nu are pozitia morala sa o faca", declara Severin.

Comentarii Facebook