Politia locala din Cluj Napoca nu va fi dotata cu arma!


Politistii locali din Cluj Napoca nu vor purta arma, a anuntat viceprimarul Radu Moisin. Politia locala ar fi trebuit sa functioneze deja in toata tara, dar noul regulament cadru a aparut cu intarziere in Monitorul Oficial.

 

In lipsa acestui document, politia locala mai trebuie sa astepte sa isi poate intra in "paine", astfel ca la Cluj Napoca functioneaza in continuare politistii comunitari.

"In lipsa regulamentului, politistii comunitari isi vor continua activitatea lor obisnuita de amenzi pe trotuare, in parcari si pe spatiile verzi. Pana cand nu va fi adoptat regulamentul care prevede atributii sporite pentru noua politie locala nu vor putea spre exemplu sa dea amenzi pe strada", a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al primariei Cluj Napoca.

 

Regulamentul de functionare al politiei locale ar fi trebuit sa fie publicat in Monitorul Oficial in 15 octombrie 2010 pentru a putea fi pus in aplicare pana la data de 1 ianuarie 2011. Ministerul Administratiei si Internelor l-a definitivat, insa, numai 29 decembrie 2010, prea tarziu pentru a putea fi aplicat.

 

Regulamentul urmeaza sa fie validat la fiecare punct de catre consilierii locali, iar apoi va putea lua fiinta Politia Locala, care va inlocui actuala Politie Comunitara.

 

Viceprimarul Radu Moisin a declarat ca o decizie a fost luata si anume ca "noii politisti locali sa nu poarte pistol, pentru a nu exista o temere in randul populatiei. Vor avea atributii similare cu cele ale politistilor de la ordine si liniste publica, dar fara arma".

Comentarii Facebook