V. Dancu: "Iliescu este tratat nu ca o relicva, imi cer scuze, ci ca si sfintele moaste

Vasile Dancu, unul dintre membrii fostului "Grup de la Cluj", a lansat un nou atac virulent la adresa lui Ion Ilescu, pe blogul personal. Dancu a vorbit despre discursul pe care fostul presedinte l-a tinut la Consiliul National al PSD.

Dancu sustine ca Ilescu a avut un discurs bun, dar "batranul a spus aceleasi lucruri pe care le-am auzit in ultimii 10 ani, cand a ridicat de fiecare data in picioare Consiliul National. Esti tradatorul cel mai abject daca observi ca si capitalismul de cumetrie si indepartarea de ideal s-au facut sub atenta obladuire a Domnului Ion Iliescu. A fugarit pe cineva pentru coruptie? Nu, poate in afara lui Adrian Nastase, pe care l-a stampilat ca atare prin colaboratorul lui Ioan Talpes".

Dancu il acuza pe Ilescu despre faptul ca este un "vanator" de functii. "La functii spune mereu ca poate renunta oricand, dar niciodata nu a spus renunt, de azi incolo nu mai vreau. L-am vazut de multe ori plecand spre usa si spunand ca ar putea sa ne paraseasca, dar totdeauna au sarit unii sa-l aduca inapoi, iar intr-un anumit moment, cand nu a fost nimeni rapid sa-l opreasca, s-a intors singur peste vreo ora", spune Vasile Dancu, pe blogul sau personal.

Ion Iliescu a fost aplaudat frenetic la Consiliul National de oamenii adunati in sala. Vasile Dancu crede ca aplauzele au fost false, de complezenta, pentru ca membrii PSD "s-au obisnuit, isi trag cu ochiul, il lauda pe mosu' pentru vitalitate, unii clevetesc, se bucura ca mai au acest apostol printre ei. Sunt fericiti, in schimb, pentru ca stiu ca nu vor fi pusi niciodata, de catre nimeni, sa faca ceea ce a zis Iliescu. (...) Studierea reactiei delegatilor este o experienta fantastica, poti vedea o dedublare exemplara. La un Consiliu National de dinainte de a pierde Iliescu, el a spus acelasi lucru si a fost aplaudat in picioare, apoi 70 la suta din delegati l-au votat pe Geoana".

"E adevarat, Iliescu este privit cu cinism ca o resursa, este tratat nu ca o relicva, imi cer scuze, ci ca si sfintele moaste. Oamenii se bucura cand aud melodia lui Iliescu, este un semn ca nu s-a schimbat nimic, ca mediul este previzibil. Daca l-ar respecta cu adevarat pe Iliescu, de ce nu incearca sa participe la o reforma veritabila care sa transforme PSD intr-un partid de stanga modern", a mai scris Vasile Dancu, fost membru in "Grupul de la Cluj".

Comentarii Facebook