Un deputat clujean cere subventii pentru firmele care angajeaza someri

Deputatul clujean Mircia Giurgiu a depus astazi un proiect de lege prin care firmele care angajeaza someri sa primeasca subventii din partea statului. Parlamentarul PD-L crede ca masura ar duce la accelerarea cresterii economice si totodata la reducerea numarului de someri.

"Daca vom subventiona locurile de munca aflate in evidenta Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca din Cluj(AJOFM), dar nu numai, va face ca firmele sa angajeze mai usor someri si astfel bugetul de stat va avea de profitat. Va da bani din bugetul asigurarilor sociale, dar ii va recupera prin plata impozitelor atat de catre angajati, cat si de catre angajatori. De asemenea nu va mai trebui sa plateasca indemnizatiile de somaj si plata concediilor medicale la care au dreptul somerii indemnizati", a declarat Mircia Giurgiu.

In judetul Cluj sunt in acest moment 23.000 de oameni fara un loc de munca si o rata a somajului de 6.6 la suta, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. In plus, reprezentantii AJOFM Cluj au primit notificare din partea companiei Bechtel ca va disponibiliza 1.933 de persoane, dar si din partea Regionalei CFR Cluj care a anuntat 1.000 de disponibilizari.

Comentarii Facebook