Va fi Ioan Rus viitorul guvernator al Clujului. VEZI ce a declarat

 

Ioan Rus este unul dintre posibilii candidați pentru funcția de guvernator al regiunii de Nord-Vest a Transilvaniei. El a explicat într-un interviu că nu îl intersează funcția, dar că proiectul de regionalizare este vital pentru Transilvania. 

 

Nu e important cine va candida din regiunea noastră decât din perspectiva eficienței și a unei anumite experiențe administrative. Ar mai fi nevoie ca persoana respectivă să aibă un proiect de viață și un proiect de regionalizare. Pe agenda proiectului meu personal nu există un punct în care scrie guvernator regional, dar proiectul de regionalizare este unul la care lucrez, ma interesează prin rezultatele lui pentru că de reușita lui ține destinul Transilvaniei pe termen lung, pentru că Transilvania este locul în care m-am născut, mi-am întemeiat familia și business-ul și este locul în care îmi doresc să trăiesc cu plăcere alături de toți ceilalți transilvăneni”, a spus Rus, într-un interviu acordat Transilvania Reporter.

 

Despre riscul ca această regionalizare să fie făcută numai de ochii europenilor, Ioan Rus a spus că este un mare pericol. 

 

Bineînțeles că există riscul ca administrația centrală să pună piedici acestui proces, administrative și politice. Victor Ponta și Liviu Dragnea vor avea de depășit multe obstacole care vor apărea chiar la vârful guvernării. Dar, cel mai mare pericol pe care îl pot imagina în acest moment este ca tot acest proces de descentralizare regională să fie doar o simulare. Nu cred că ne vom putea permite asta ca nație, nu îi putem păcăli pe europeni pentru că e vorba de bani pentru țară aici, bani pe care Europa nu îi mai poate arunca pentru structuri nefuncționale și nici nu cred că poate accepta protectoratele unor oameni politici. Pe de altă parte, fiind din ”provincie” - cum se spune la București - și activând ani de zile în organizațiile președinților de consilii județene sunt sigur că Liviu Dragnea cunoaște problemele reale ale administrației și înțelege nevoia de descentralizare, iar acum are și puterea să facă asta. În România însă, niciodată nu poate fi estimată forța rezistenței la schimbare pentru că se nasc mereu energii nebănuite care fac ca inerția să reziste”, a declarat Ioan Rus.

Comentarii Facebook