USL Cluj vrea referendum pentru a vedea daca cetatenii sunt de acord cu desfiintarea judetelor

Uniunea Social Liberala a inceput demersurile pentru organizarea unui referendum prin care cetatenii sa fie consultati daca doresc desfiintarea judetelor.

 

 

 

"La nivelul judetului Cluj, consilierii nostri, impreuna cu cei ai PNL vor initia in cel mai scurt timp procedurile legale pentru organizarea de indata a referendumurilor locale. Modificarea brutala, propusa de Basescu va aduce costuri imense pentru cetatean, va bulversa aparatul de stat, va periclita relansarea economica si va aduce blocaje in relatia cu UE. Este nu doar moral si democratic, ci si obligatoriu din punct de vedere legal ca populatia sa fie consultata in legatura cu aceste schimbari", sustine Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

 

 

Intrebarea care va fi recomandata pentru referendum va fi : „Sunteti de acord cu intentia presedintelui Romaniei, dl Traian Basescu, de a desfiinta judetul dumneavoatra?”

 

 

 

In viziunea USL proiectul de dezvoltare regionala propus ar trebui sa aiba sustinerea majoritatii clasei politice si a societatii civile. "Este inadmisibil sa schimbi modul in care o populatie si un teritoriu sunt organizate, fara sa consulti populatia respectiva.” sustine Marius Nicoara, presedinte PNL Cluj.

Comentarii Facebook