Unitate de colectare selectivă a deșeurilor, INAUGURATĂ în Florești - VIDEO

 

O unitate de colectare selectivă a deșeurilor a fost inaugurată miercuri, 1 iunie, de primarul comunei Florești, Horia Șulea. 

 

Floreștenii pot colecta acum selectiv la domiciliu deșeurile, pe diverse categorii, le pot duce la unitatea amplasată la urcare în cartierul Cetatea Fetei și le pot preda, contracost.

 

Primarul Horia Șulea a lăudat investiția, care va ajuta la debarasarea mult mai facilă a deșeurilor menajere din localitate. ”Eu sper ca astfel de puncte să fie deschise în cât mai multe zone din comună, iar floreștenii să înceapă să colecteze selectiv mult mai mult”, a declarat edilul.

 

Un astfel de centru de preluare a deșeurilor funcționează și în parcarea de la Polus Center. 

 

Cei care doresc, pot preda Pet -uri, doze de aluminiu, hârtie, sticlă, deșeuri electronice, baterii și becuri. 

 

 

Sistemul SIGUREC CITY a fost pun la punct de Primăria Florești, alături de partnerii Green Group, adică GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber Internațional (unul dintre cei mai importanți producători din Europa de fibră sintetică poliesterică), GreenWEEE Internaţional (cea mai modernă fabrică de tratare a deşeurilor electrice şi electronice din România), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din România care tratează echipamentele de iluminat uzate), Green Glass (cea mai mare fabrică din România de reciclare a deșeurilor de sticlă), împreună cu Quattro Ecco Salub.

 

Evenimentul marchează prima etapă de dezvoltare în proiectul “ÎnFlorești reciclând”, demarat în februarie 2016 prin semnarea unui Acord Voluntar între Primăria Comunei Florești și reprezentanți ai industriilor de colectare și reciclare a deșeurilor. Obiectivul acordului este atingerea ţintelor obligatorii de valorificare a cantităţilor de deşeuri municipale generate în proporție de 50%, cu doi ani mai devreme față de termenul asumat național, adică în 2018 față de 2020.

 

Stația Sigurec City de pe strada Eroilor (zona Stejarului/Teiului) preia deșeuri reciclabile contra o recompensă financiară cash, urmând ca mai târziu să fie introdus și sistemul de bonuri valorice. Sunt ferm convins că floreștenii au spirit civic și ecologic și că se vor folosi de această facilitate de colectare selectivă. Și, chiar la inaugurare, primii floreșteni dornici de colectare selectivă au și fost prezenți cu deșeuri reciclabile. Comuna Florești devine astfel bneficiara unui program pilot și în premieră la nivel național, de colectare selectivă deșeuri reciclabile. Urmează distribuirea de saci speciali și diferențiați pentru deșeuri reciclabile în zona de case, instalarea unui automat de preluare deșeuri reciclabile în parcarea Carrefour, precum și montarea de noi aparate precum cel inaugurat azi și instalarea de containere speciale, îngropate”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.  

Comentarii Facebook