Două localități din Cluj și-au ales deja primarul. Vezi de ce duminică va fi doar confirmarea rezultatului

Doua localitati din Cluj si-au ales teoretic deja primarul. Vezi de ce duminica va fi doar confirmarea rezultatului

 

In comunele Sancraiu si Sanmartin primarul a fost deja ales,cel putin teoretic,desi oamenii nu au mers inca vot. Motivul: in cele doua locatitati exista un singur candidat pentru fotoliul de primar in mandatul 2016-2020. 

 

Poka Andrei a fost ales primar în comuna Sîncraiu in urma cu 20 de ani, din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. De atunci, nu a mai pierdut postul.S-a inscris si acum in cursa electorala, la care participa singur, prin urmare, este imposibil sa iasa pe locul 2. 

 

Potrivit ziarulfaclia.ro, primarul Poka spune că probabil nu are contracandidati din cauza structurii etnice a populaţiei din comună: 75 la sută maghiari şi 25 la sută români. 

 

In plus, Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania, nu au filiale în comuna Sîncraiu şi nu au putut să işi desemneze candidaţi la funcţia de  primar.

 

 

“Fiecare localitate din comună beneficiază de aceleaşi facilităţi pentru că le-am acordat atenţie egală. Nu e cu nimic mai presus centrul de comună decît o altă localitate”, a spus Poka, potrivit  ziarulfaclia.ro

 

Si in comuna  Sînmartin exista un singur candidat pentru fotoliul de primar. Aici a intrat în competiţia electorală doar Ioan Fîrtan.

Comentarii Facebook