Un spațiu al Direcției de Protecție a Copilului Cluj a fost amenajat un hotel clandestin

 

Într-un spațiu al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj au fost amenajate dormitoare gratis pe bani publici.

 

În spațiul de pe Aleea Padin, din Mănăștur, persoane fără drept au fost cazate gratis pe banii clujenilor în ”locuințe de serviciu”.

 

Consiliul Județean a atribuit DGASPC Cluj un spațiu pe Aleea Padin cu destinație precisă, respectiv pentru funcționarea Comisiei de evaluare medicală a persoanelor cu handicap adulți a județului Cluj. În loc să fie folosit conform destinației, în mod ilegal spațiul a fost transformat abuziv în locuințe de serviciu, fără acordul proprietarului.

 

Astfel, în mod ilegal (fără bază legală), spațiul destinat acestei comisii a fost transformat de către conducerea DGASPC Cluj în "locuințe de serviciu", oferite gratis unor persoane agreate de conducere, angajați aleși clientelar, plătiți cu salariu la Direcție, fără criterii, fără bază legală și fără drept. 

 

Transformarea în locuință de serviciu a acestui spațiu, fără acordul proprietarului, este ilegală. Totodată, cazarea fără plată a unor angajate acolo, în aceste "locuințe de serviciu", este ilegală. În niciun caz aceste spații nu puteau fi transformate în locuințe de serviciu, indiferent de statutul și situația unor persoane angajate ale DGASPC Cluj. În acest sens, prejudiciul cauzat proprietarului, respectiv Consiliul Județean Cluj, urmează a fi stabilit.

 

Schimbarea destinației unui spațiu public și oferirea, în mod ilegal, de conducerea DGASPC Cluj a unor locuințe de serviciu către persoane alese clientelar, care nu beneficiază de acest drept, reprezintă un fapt de o gravitate extremă”, a explicat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

 

Șeful Consiliului Județean Cluj va solicita forului administrativ județean retragerea dreptului de administrare asupra spațiului DGASPC Cluj de pe Aleea Padin și evacuarea persoanelor care au primit ilegal, în mod gratuit și fără nici un criteriu, dreptul de a locui în respectivele spații.

Comentarii Facebook