Uioreanu: Romanii au strans cureaua degeaba! Suntem depasiti de Tanzania, Zambia, Albania, Cambogia sau Burundi


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, considera ca raportul Forumului Economic Mondial de la Davos indica faptul ca sacrificiile facute de romani in ultimii trei ani au fost inutile.

"Chiar daca exponentii puterii portocalii s-au straduit sa ne convinga de contrariu. Modernizarea statului, motiv pentru care presedintele Basescu si PD au taiat pensii si salarii, au avut ca rezultat inversul celor promise.

Conform raportului publicat de Forumul Economic Mondial in urma cu trei saptamani, Romania anului 2011 nu a progresat absolut deloc comparativ cu Romania anului 2010, desi populatia a fost supusa unor restrictii extrem de grele. Romania sta prost, in continuare, la capitolul independenta justitiei, dar si la ceea ce doamna Udrea ne asigura ca nu mai avem probleme, starea infrastructurii... Calitatea drumurilor din Romania, conform raportului citat, ne situeaza pe locul 123 dintre tarile monitorizate. Faptul ca suntem sub vecinele noastre, Ungaria sau Bulgaria nu este extrem de grav. Dar este de neconceput ca, in anul 2012, o tara membra a Uniunii Europene sa fie depasita de tari ca Tanzania, Zambia, Albania, Cambogia sau Burundi", a spus Uioreanu.

Deputatul PNL Cluj sustine ca raportul global de competitivitate realizat de Forumul Economic Mondial arata ca "situatia economica a Romaniei s-a inrautatit in ultimii trei ani, perioada in care la conducerea tarii s-a aflat Emil Boc. In ceea  ce priveste datoria guvernamentala, situatia s-a inrautatit fata de  2008.  De la aproape 26% datorie guvernamentala in timpul guvernarii liberale,  am ajuns azi la 32% din PIB. Nici in ceea ce priveste structura datoriei publice, Romania nu sta foarte bine. Datoria pe termen mediu are cea mai mare pondere in totalul acestei datorii.

Din pacate, raportul la care facem referire critica si sistemul de invatamant, soliditatea bancilor si piata muncii, toate aceste sectoare fiind afectate de “reformele” PD si ale domnului Basescu.  Reforme care, la trei ani de la implementare, au determinat inrautatirea situatiei generale a tarii, cel putin din punct de vedere al analistilot economici de renume de pe plan internationale", a mai spus parlamentarul clujean. 

Comentarii Facebook