Uioreanu o acuza pe Udrea a aloca banii de la buget preferential primarilor PD-L Cluj


Deputatul PNL Horia Uioreanu o acuza pe Elena Udrea ca aloca fondurile preferential primarilor PD-L, iar edilii de la celelalte partide primesc ce ramane.

Potrivit lui Uioreanu, Elena Gabriela Udrea a alocat in judetul Cluj 2.374.280 de lei pentru 18 proiecte. Banii au mers la 17 comuna, dintre care "noua comune sunt conduse de primari PD-L, cate doua cu primari PNL, UDMR si PSD, iar doua sunt conduse de primari independenti", sustine deputatul PNL.

"Pentru comunele conduse de primari portocalii s-au alocat 1.374.280 de lei, pentru primarii independenti din Poieni si Sic cate 200.000 de lei, PNL 350.000 de lei, iar cei ai PSD au primit 150.000 de lei. Dar trebuie sa subliniez faptul ca, spre exemplu la Sic, primarul independent este maghiar, comunitatea de acolo fiind preponderent maghiara, iar la Calatele, s-au alocat bani pentru localitatea Valeni, sat cu populatia maghiara", a mai afirmat Uioreanu.

Cei mai multi bani au fost alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului comunei Aghiresu, pe doua proiecte, cu un total de 344.140 de lei, "aproape cat liberalii si mai mult decat dublul sumei alocate primarilor PSD. Este o mostra de "corectitudine" in alocarea fondurilor de la bugetul central, de parca restul cetatenilor din judet nu au dreptul sa beneficieze de retele de alimentare cu apa", a mai afirmat Horia Uioreanu.

Comentarii Facebook