Miercuri 24 Aprilie

Mircia Giurgiu cere ca unitatile militare sa fie pazite de soldati si nu de firme de securitate, pentru a nu mai aparea un caz Ciorogarla II


Deputatul Mircia Giurgiu solicita modificarea legii privind paza unitatilor militare, pentru a evita aparitia pe viitor a altor cazuri de furt de armament. Giurgiu sustine ca in prezent obiectivele sunt pazite de civili, lucru total anormal.

"In Romania a aparut, de ceva vreme, o situatie cu totul inedita: unitatile militare sunt pazite de civili. Nimeni nu contesta importanta firmelor private civile, dar asta nu inseamna ca unitatile militare trebuie sa fie aparate in acest mod. Atunci la ce bun mai avem armata? Inainte de 1989, soldatii recrutati in armata puteau asigura foarte bine paza unitatilor militare unde erau incartiruiti. Pentru a nu se mai repeta situatiile cand au fost furat armament, paza si protectia unitatilor militare trebuie asigurate de cei direct implicati, respectiv soldatii, si nu de personal civil", a declarat Giurgiu.

Deputatul PD-L a propus modificarea Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

 

In 2009, un depozit de armament de la Ciorogarla a fost spart si 50 de arme au fost furate. 

Comentarii Facebook