Miercuri 24 Aprilie

Uioreanu: În toamnă va fi terminat centrul de colectare a deșeurilor de la Pata Rât - FOTO

 

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Cluj a vizitat șantierul centrului de colectare a deșeurilor de la Pata Rât.

 

Lucrările sunt executate în proporție de peste 70%, ceea ce mă face să afirm că în toamna acestui an Clujul va beneficia de un centru modern de colectare, selectare și stocare a deșeurilor”, a declarat Horea Uioreanu, președintele CJ Cluj.

 

Valoarea totală a proiectului privind implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj este de 229 de milioane de lei, din care 171 de milioane de lei reprezintă suma eligibilă, finanţată de la Uniunea Europeană. De asemenea, până în acest moment, Ministerul Mediului a făcut rambursări de peste 62 de milioane de lei, pentru aceasta investiţie. 

 

În paralel cu lucrările de construcție se fac și lucrări de consolidare a terenului afectat de alunecări de teren.

 

Câștigătorul licitației pentru executarea lucrărilor de consolidare a terenului de la Pata Rât - Centrul de Management al Deşeurilor, afectat de alunecările de teren, este o firmă din Satu Mare. 

 

În urma deliberărilor, s-a decis că oferta câștigătoare este cea depusă de SC CECONI Bixad, judeţul Satu Mare, cu o ofertă de 6.592.097,28 lei, fără TVA, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 90 zile de la data semnării contractului, precizează reprezentații Consiliului Județean Cluj.

Comentarii Facebook