Uioreanu: Cel mai probabil vom rezilia contractul cu turcii de la Kiat. Drumurile județene se refac în 2013 VIDEO


Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că, cel mai probabil, contractul de modernizare a 400 de kilometri de drumuri județene, câștigat de firma Kiat, va fi reziliat.

Pachetul pe care dânșii l-au licitat este 400 de kilometri și cuprinde principalele drumuri județene de acces. Nu s-au apucat de lucru pentru că ei, din decembrie, imediat după adjudecarea licitației, au început să ceară modificarea soluțiilor, acte adiționale, iar  vechea conducere, avand în vedere scandalul în derulare (n.red. numele firmei Kiat a apărut în scandalul de corupție al lui Sorin Apostu), s-a temut frica să le aprobe, dar nici nu au avut bărbăția să rezilieze acel contract.

Așa că stăm de 8 luni de zile și ne uităm. Am avut azi (n.red. joi, 5 iulie) o discuție programată din timp cu domnul director Mircea Avram (n.red. RAADPP Cluj) și i-am cerut să vină cu soluții. Cred că ne îndreptăm spre ceea ce trebuia să se întâmple mai demult, rezilierea contractului cu firma Kiat. Din păcate asemenea soluții ne mai strică 7 luni de zile, pentru că începem o nouă procedură de licitație. Cel care pierde este clujeanul. Lucrurile se vor regla până în toamnă, dar din păcate nu vom putea întra în frontul de lucru anul acesta”, a declarat Horea Uioreanu.

Președintele Cosniliului Județean Cluj a explicat că motiul pentru reziliere este foarte simplu: ”Drumurile trebuiau asfaltate conform caietului de sarcini, dar de cateva luni nu s-a făcut nimic. Surpriza pe care sper să nu o am este să nu fie niște clauze bombă, prin care să ne pomenim că plătim. Mie mi s-a părut în neregulă că cineva a câștigat o licitație de 9 luni și nu a intrat în front”.

Înțelegerea cu turcii de la Kiata  fost parafată de Alin Tișe, cu toate că la licitație s-au prezentat firme cu o experieță mai mare și care și-au demonstrat seriozitatea.

 

Cum ne "tepuieste" Kiat! Au proiectat poduri pe drumuri pe unde nu trece nicio apa. Pun tuburi de plastic in loc de beton, dar la suprapret

Comentarii Facebook