Luni 3 Octombrie

Udrea îl atacă pe Antonescu: Antonescu a abuzat Constituţia. Ar trebui suspendat deja de o mie de ori

 

Deputatul PDL a scris, sâmbătă, pe blogul personal că fotoliul de la Cotroceni, pe care Antonescu şi l-a dorit atât de mult şi pe care l-a uzurpat şi i-a luat minţile lui Crin Antonescu.


"Unele dintre expresiile, formulările pe care le-am auzit, dar şi folosit, foarte des în ultimele două luni sunt: este incredibil, este uluitor, nu-mi vine să cred, este inexplicabil etc. Toate se referă la ceea ce se întâmplă de când cu plagiatul lui Ponta şi suspendarea neconstituţională, abuzivă a Preşedintelui ţării, într-o Românie, a şaptea ţară ca mărime din Uniunea Europeană, ţară cu pretenţii  de democraţie şi de stat de drept în ultimii 22 de ani.

Încep să fiu convinsă că psihanaliza este cheia explicării acţiunilor USL, pe măsură ce ieşirile lui Antonescu sunt tot mai dese, iar intenţiile lui devin vizibile. Pentru a  proba corectitudinea celor afirmate, vă rog să fiţi atenţi la următoarele aspecte:

 - Antonescu a ţinut morţiş să vină la Cotroceni, în locul Presedintelui, în timp ce Văcăroiu, după suspendarea din 2007, a avut decenţa să nu se mute în “aşternuturile” acestuia.

- înca din prima zi în care a călcat la Cotroceni, a ţinut să aibă o conferinţă de presă, exact cu acelaşi set-up ca şi Traian Băsescu.

 - a provocat toate situaţiile în care se poate implica un Preşedinte ales: a convocat inutil un CSAT, a dat afară consilieri prezidenţiali, a angajat consilieri prezidenţiali, a mers la Guvern, a chemat ambasadori străini la întâlnire, a rechemat în ţară ambasadori ai României, s-a întalnit cu FMI, cu Banca Mondială etc.

(...)

Cel mai mult însa îmi arată că este nevoie de psihanaliză, ceva ce a tot spus în declaraţiile sale din ultimele zile. Referirile la Traian Băsescu, pe care îl numeşte un simplu cetăţean, fără atribuţii, fără competenţele de a vorbi despre situaţia din România, despre minarea statului de drept, despre referendum, despre abuzurile USL etc. Uluitoare această abordare şi, dacă nu este o autoironie subtilă, ceea ce personal nu cred, pare a fi dovada faptului că fotoliul de la Cotroceni, pe care şi l-a dorit atât de mult şi pe care acum l-a uzurpat,  i-a luat minţile. Astfel, au ieşit la iveală frustrările mai vechi, dar şi un complex puternic faţă de Traian Băsescu.

Spun că ar putea fi autoironie pentru că Antonescu nu a fost ales niciodată nimic, nici măcar senator, el intrând în Parlament după ce a pierdut alegerile în colegiul unde a candidat. Șef la  Senat a ajuns în urma abuzurilor USL din “săptămâna neagră” a României, când, prin încălcarea Constituţiei şi a cadrului legal, au decapitat statul. Apoi, în doar câteva zile, s-a mutat  la Cotroceni şi ne spune că el este Preşedintele ţării, iar Traian Băsescu este un simplu cetăţean!!!

Ce ne facem, că senatorul Antonescu pare serios, nu autoironic?! Cred că, până va reuşi să afle “cât este halatul?”, cineva trebuie să îi explice, calm, cu blândeţe, că Traian Băsescu este de fapt singurul Preşedinte ales al României astăzi, suspendat pentru încă vreo câteva zile şi că,  din păcate pentru domnul senator, din cauza a ceea ce a făcut în ultimele două luni, el nu va fi niciodată ales în locul lui Traian Basescu".

Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Comentarii Facebook