Udrea a fost arestată preventiv în dosarul ”Gala Bute”


Elena Udrea a fost arestată preventiv, marți, în dosarul ”Gala Bute”, unde este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită.

Decizia instanţei supreme nu este definivă, putând fi atacată de avocaţii fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, dar este executorie, astfel că Udrea va fi încarcerată în cursul zilei de miercuri în arestul Poliţiei Capitalei, potrivit RTV.net.

"În baza art.226 raportat la art.223 alin.2 Cod procedură penală şi art.202 alin.1, 3, 4 lit.e Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei Udrea Elena Gabriela pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 25 februarie 2015 până la 26 martie 2015, inclusiv, pentru infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic şi UAT Borsec, pentru infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către S.C. Consmin S.A. şi pentru infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. şi S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute".

Fostul ministru a ajuns la ÎCCJ miercuri dimineața, în jurul orei 07.45. Procesul pentru cererea de arestare preventivă formulată de DNA pe numele său s-a încheiat la ora 09.30, iar instanţa a rămas în pronunţare până aproape de ora 15.

Comentarii Facebook