UDMR va părăsi sala la votul moțiunii de cenzură: PSD-ALDE au majoritate

 

Kelemen Hunor a anunțat că parlamentarii UDMR nu vor participa la votul moțiunii de cenzură.

 

Vom părăsi sala, vom fi absenți, nu se pune problema să votam la moțiunea de cenzură. Se va demonstra că PSD-ALDE au majoritate și fără UDMR și că nici măcar cu voturile noastre nu trecea moțiunea de cenzură”, a spus Hunor.

 

Șeful UDMR a făcut această declarație la finalul ședinței conducerii partidului.

 

Fără cei de la UDMR, care potrivit unor surse au bătut palma cu PSD, moțiunea nu mai are nici o șansă să fie adoptată. Pentru ca Guvernul să fie demis, e nevoie de 233 de voturi, iar Opoziția (PNL, USR și PMP) are 155 de parlamentari, alți 16 fiind neafiliați (cei mai mulți membri Pro România, partidul lui Victor Ponta).

 

Pe ultima sută de metri negocierile au fost intense. Cele două tabere mari sunt PNL, USR și PMP – partidele care au inițiat moțiunea de cenzură – și, de cealaltă parte, PSD – ALDE, formațiunile care asigură majoritatea guvernamentală. Cei care puteau înclina balanța într-o parte sau alta erau parlamentarii neafiliați, care acum gravitează în jurul lui Victor Ponta – puțin peste 10 la număr –, și cei de la UDMR (30 de senatori și deputați), formațiune intens curtată atât de Putere, cât și de Opoziție. Odată cu anunțul UDMR, șansele moțiunii sunt nule, scrie g4media.ro.

Comentarii Facebook