Marti 31 Ianuarie

UDMR lansează azi, la Cluj, proiectul de autonomie a ”Ținutului secuiesc”. E coincidență?

 

UDMR va prezenta joi, 18 septembrie, la Cluj proiectul de autonomie a ”Ținutului secuiesc”, ce va fi lansat spre dezbatere publică.

 

Ca o coincidență, tot azi Scoția votează dacă va deveni independentă de Marea Britanie, stârnind la viață și alte regiuni din Europa care luptă pentru obținerea acestui statut.

 

Este un proiect european, un proiect extrem de detaliat și în același timp nu pune în niciun articol sub semnul întrebării statalitatea și apartenența acestei regiuni la statul român, fiindcă foarte multe acuzații se duc în această direcție. Sunt manipulări, sunt încercări de distorsionare a ceea ce gândim noi și sunt convins că cei care vor citi acest proiect își vor da seama că nu este altceva decât doleanța comunității maghiare de a asigura un cadru instituțional pentru păstrarea identității naționale”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpess.

 

Proiectul va putea fi analizat de oricine pe site -ul UDMR.

 

Intenția noastră este de a face o dezbatere publică foarte largă. Deci, nu începem cu partidele politice parlamentare, ci cu societatea românească, cu formatorii de opinii și eu cred că asta este ordinea firească a lucrurilor (...) Este important să înțeleagă toată lumea, și partenerii noștri externi, internaționali, începând cu Partidul Popular European până la celelalte instituții, că ceea ce dorim noi se încadrează în acele 14 modele de autonomie existente în Uniunea Europeană și e foarte apropiat de Tirolul de Sud. Deci, nu este ceva extravagant, ceva care nu ar avea un precedent european, în sensul cel mai bun al cuvântului”, a spus președintele UDMR.

Sondaj de opinie

Cluj-Napoca mai este un oraș ieftin?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook