Miercuri 24 Aprilie

Mircea Diaconu i-a ”furat” unui coleg proiectul privind ajutorul financiar pentru disponibilizații Mechel

 

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu este acuzat de un coleg că i-a ”furat” proiectul privind acordarea unui ajutor financiar pentru disponibilizații de la Mechel Câmpia Turzii. 

 

Actorul ajuns europarlamentar a acordat la Strasbourg un interviu ziarului ”Ring”. ”Acum, la Strasbourg, sunt voturi de plen, voturi pe buget. A fost un amendament, în comisia de Employment (n.r.- Muncă), din care fac şi eu parte, şi unde am semnat şi am pledat pentru ca România să primească 3,5 milioane de euro, ca un fel de compensaţie pentru oamenii care au rămas cu ochii în soare după ce nişte ruşi şi-au bătut joc de ei. E vorba de industria sârmei, la Câmpia Turzii şi la Târgovişte. Era un proiect mai vechi, de doi ani şi jumătate, dar care nu era făcut foarte bine, nu cu toate hârtiile. Am pledat cât am putut de convingător în comisie şi i-am convins pe oameni”, a declarat Mircea Diaconu.

 

În realitate, raportorul pe acest proiect este eurodeputatul PMP, Siegfried Mureşan.

 

Oameni buni, Mircea Diaconu chiar e o pacoste. Vad ca si el se lauda cu raportul meu de la Campia Turzii. Dupa cum stiti, eu sunt raportorul Parlamentului European pentru acest proiect; este raportul meu, eu l-am facut, eu l-am prezentat in Comisia pentru Buget a Parlamentului European unde a fost aprobat saptamana trecuta cu 29 voturi "pentru" si doar 3 voturi "impotriva". Maine va fi aprobat de plenul Parlamentului European. Raportul Parlamentului European poarta numele "Siegfried Muresan". "Mircea Diaconu" nu apare niciunde. Mircea Diaconu este membru supleant in Comisia de Munca a Parlamentului care a dat un aviz pozitiv asupra raportului meu. Probabil a fost prezent la vot acolo si a ridicat manutza incompatibila; mai mult decat atat sigur nu a facut. In rest, multe metafore si jumatati de adevar”, a afirmat Siegfried Mureşan.

 

După ce a fost acuzat, fostul actor Mircea Diaconu a postat pe Facebook un mesaj de pace.

 

Vă mărturisesc că nici măcar nu-l cunosc pe dl Mureşan. În altă ordine de idei, calitatea de raportor a domnului Mureşan pentru acest proiect, un succes pentru România, este foarte bine reglementată de mecanismele europene. Repet, nu l-am cunoscut încă pe colegul meu din PMP şi consider că este o copilărie, ca să nu spun răutate, să fie aşa de supărat pe mine pentru că un ziarist a scris un titlu cu exces de zel profesional. Eu sunt Mircea Diaconu şi niciodată nu a fost nevoie să fiu în umbra altcuiva”, a scris Diaconu.

 

Presa centrală și televiziunile l-au lăudat pe Mircea Diaconu pentru acest ”succes”.

 

Prima victoria a lui Mircea Diaconu în PE: România va primi 3, 5 milioane de euro pentru o păcăleală a ruşilor“, a titrat ziarul ”Ring“. ”Mircea Diaconu, prima mare victorie în Parlamentul European“, a scris şi stiripesurse.ro. Seara, la Antena 3, Mihai Gâdea, a afirmat că ”Mircea Diaconu şi Renate Weber au obţinut despăgubiri pentru românii rămaşi fără un loc de muncă după ţeapa dată de ruşi combinatelor din Câmpia Turzii şi Târgovişte”, iar România TV a dezinformat în aceeşi notă, scrie Adevărul.ro.

Comentarii Facebook