UBB vrea sa supraetajeze căminele din Hașdeu și să ridice un cămin nou - FOTO


Universitatea Babeș-Bolyai a depus actele pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru supraetajarea căminelor din campusul Hașdeu. 

UBB Cluj vrea să realizeze un cămin nou, cu 400 de locuri, dar și să facă un etaj suplimentar la fiecare cămin, adică să câștige circa 100 de locuri la fiecare unitate de cazare. 

Complexul de cămine studențești Hașdeu s-a dezvoltat de-a lungul străzii denumite după marele istoric, filolog și scriitor român Bogdan Petriceicu Hasdeu (1838-1907). Complexul studențesc a apărut în în contextul creșterii semnificative a numărului de studenți ai Universității Babeș-Bolyai între anii 1959-1971, infrastructura existentă până atunci nemaifăcând față solicitărilor de cazare. Astfel, în anul universitar 1969/1970, în complexul Hașdeu erau găzduiți aproape toți studenții din afara Clujului. Până în prezent, Bogdan Petriceicu Hasdeu este considerat patronul spiritual al campusului, iar amplasarea bustului său în cadrul complexului studențesc reprezintă un prilej de evocare a acestei mari personalități a culturii române.

În situația existentă, capacitatea de cazare a celor șapte cămine însumează 3261 locuri, mult sub necesarul de circa 4000 locuri, conform statisticilor UBB”, precizează oficialii UBB în cererea depusă la Primăria Cluj-Napoca și analizată de Comisia de Urbanism și Amenajare a Teritoriului. 

Untitled.jpgUntitled1.jpg


Ce investiții se doresc în Hașdeu:

-amplasarea integrată a unui nou cămin studentesc

-construirea unui etaj retras în condițiile legii la căminele studentesti existente

-organizarea circulațiilor auto și pietonale în interiorul ansamblului

-masuri de delimitare pana la eliminare a efectelor unor riscuri naturale și antropice

-măsuri de protectia mediului 

-reglementări specifice detaliate

Noul cămin este propus a fi construit pe un spațiu care acum este ocupat de vegetație, despre care PUZ -ul UBB spune că este fără valoare, nefiind specii protejate sau cu o vechime considerabilă.

Primele două planșe arată locația pe care ar urma să fie ridicat căminul.



Untitled.jpgUntitled22.jpg

Mai jos se vede că acum terenul pe care este propus noul cămin este ocupat de vegetație. 

2222.jpg

Comentarii Facebook