Întrebări pentru Emil Boc despre Podul Porțelanului: ”Vă mulțumesc și ne vedem la alegeri…”


Clujenii au început să îi adreseze întrebări, mai mult retorice, primarului Emil Boc, renumit pentru că nu face conferințe de presă. În ultimii 2 ani a organizat 3 astfel de evenimente, în rest preferând comunicarea unidirecțională pe Facebook.

Actorul Bogdan Bob Radulescu l-a întrebat cine plătește studiile de la Podul Porțelanului. 

Domnule Emil Boc, fiți amabil și spuneți-ne nouă, clujenilor:

-Care este firma care a făcut studiul geo la podul Porțelanului de peste Someș și care a dat ok-ul, iar în noiembrie aflăm că lucrările se sistează din cauza unui zăcământ de sare aflat la 14 m adâncime?

-Care a fost suma pe care noi, clujenii, din buzunarul nostru, am achitat-o acestei firme care evident că și-a bătut joc de studiul geo și implicit de întregul proiect?

-Cine plătește pentru această eroare?

-Cine plătește pentru refacerea proiectului piciorului de pod?

-Cine plătește creșterea bugetului întregului proiect?

-Cine plătește întârzierea de aproximativ 6 luni care urmează întregii situații?

-Cine exact in primăria Clujului își bate joc de noi și de banii noștri?

Cunoscându-vă personal, îmi dau seama că dumneavoastră sunteți un om prea de treabă și cu valori sănătoase ca să vă ocupați cu mizerii și inginerii financiare.

Și atunci, ultima întrebare:

-Cine este de fapt deasupra dumneavoastră și face jocurile in primăria noastră, a clujenilor?

Vă mulțumesc și ne vedem la alegeri…”, a scris Rădulescu.

Primăria Cluj-Napoca a decis să redeschidă Podul Porțelanului circulației auto, deși acesta trebuia să devină unul exclusiv pietonal.

Ultima noutate este că s-a găsit la locul unde trebuie să fie pus un pilon de pod un zăcământ de sare, de la 14 m la 20 m adâncime.

Se face o expertiză care să ne spună - în condiţiile acestui nou zăcământ de sare descoperit - cum trebuie să fie soluţia constructivă care să asigure podul, adică acel pilon cum trebuie să fie construit", a spus Emil Boc la o emisiune pe Facebook.

Chiar și Boc este enervat de faptul că nu avansează lucrările, dar nu a spus nimic despre studiul Geo, care pare a fi făcut pe genunchi.

Mă enervez că nu avansăm cu proiectul şi mi se spune că, dacă se dizolvă zăcământul acela de sare, cade podul. Trebuie să se găsească o soluţie tehnică, să ne spună cum să facem pilonul care trebuie să susţină podul exact acolo unde este zăcământul de sare”, a adăugat edilul.

Firma de casă a Primăriei, Diferit SA, a podul Porțelanului.

Comentarii Facebook