Trebuie să scadă amenzile la parcări în Cluj? Consilierii locali s-au luat la harță pe această temă

 

Consilierii USL și viceprimarul Clujului, Anna Horvath, s-au luat la harță pe tema taxei de parcare din Cluj-Napoca.

 

Ovidiu Florian, consilier local PNL, a propus ca taxele locale să fie micșorate pentru că este greșit ca toți șoferii să fie sancționați cu aceeași amendă. ”Pentru cei care parchează pe piste sau în orice alt loc care nu este prevăzut cu o parcare avem Serviciul de ridicări și pot fi sancționați dur, dar sa dai între 200 și 400 de lei cuiva căruia i-a expirat tichetul de parcare mi se pare exagerat. Este vorba despre un cuantum al amenzilor între 17 și 30% din salariul mediu pe economie”, a declarat Ovidiu Florian.

 

Viceprimarul Clujului, Anna Horvath, a declarat că ”eu ceea ce văd în acest oraș este o indisciplină în creștere în ceea ce privește parcările neregulamentare. O soluție este să angajăm mai mulți agenți constatatori sau să scădem amenzile, dar să sporim controalele. Nu se poate să nu constatăm că a crescut numărul mașinilor parcate pe piste de biciclete, piste făcute degeaba”, a spus viceprimarul.

 

Consilierul local PNL, Ioana Borza, a replicat, spunând că ”soluția ar fi să facem mai multe locuri de parcare, nu să angajăm oameni să îi amendeze”. ”Ca să îi învățăm minte pe șoferi, ar trebui să punem amenda 5.000 de lei și atunci să vedem cine mai parchează”, a spus ironic. consilierul PNL, Dan Tarcea.

 

Emil Boc a intervenit în această dispută, precizând că vede trei soluții. ”Una ar fi să nu mărim taxa de parcare și oamenii care sunt serioși să respecte legea și să nu fie afectați. A doua soluție ar fi să facem parkinguri supraterane și subterane. Acum lucram la 3 parkinguri din zona centrală. În plus, sunt convins ca guvernarea USL va ridica nivelul de trai și nu va mai fi nevoie să mărim amenzile, oamenii având bani să parcheze regulamentar”, a spus Boc.

Comentarii Facebook