Tramvaiul Imperio, care ar putea ajunge si la Cluj, a fost prezentat in premiera la Arad Vezi VIDEO


Tramvaiul Imperio, produs de Astra Vagoane Calatori Arad in colaborare cu Siemens, a iesit de pe portile fabricii si a facut prima calatorie oficiala.

Tramvaiul costa 1,7 milioane de euro, fiind mai ieftin cu 30% decat cele produse in Europa. 

"Prezentam nu doar un tramvai nou, prezentam o noua ramura a industriei aradene, fabricatia de mijloace de transport urban pe sine. Tramvaiul acesta este o noutate in Romania, este ultramordern si il intalniti in cele mai dezvoltate tari din lume. in momente de boom economic, toate merg, in momente de criza, nevoia ne face sa gandim produse noi, piete noi", a declarat Valer Blodar, actionarul majoritar al Astra Arad, citat de Mediafax.

"Acest produs este deja o mandrie nationala, Aradul facand de aici incolo un nou segment de industrie pentru natiunea romana. Speram sa fim printre primii beneficiari ai acestei mari investitii si, evident, sa aducem confort in trafic", a spus Gheorghe Falca.

Noul tramvai este dotat cu aer conditionat, camere de supraveghere video, controloare electrice de bilete, podea joasa si este cel mai economic tramvai din lume, putand transporta 168 sau 240 calatori.

 

Primaria Cluj-Napoca a anuntat in luna iulie ca va achizitiona 6 tramvaie noi care vor inlocui vechile mijloace de transport in comun folosite pe ruta strada Bucium (cartierul Manastur) - Piata Garii, aflata acum in proces de modernizare.

Lucrarile vor fi finalizate pana in luna mai 2012, cand vor incepe lucrarile pe tronsonul Piata Garii - Bulevardul Muncii (cartierul Iris).

 

Vezi si...

Asa arata tramvaiele care ar putea circula prin Cluj-Napoca! In plus, sunt si romanesti FOTO

Comentarii Facebook