Primele 500 de tone de sina de tramvai au ajuns la Cluj-Napoca


Primele 500 de tone de sina de tramvai au ajuns la Cluj-Napoca si vor fi montate pe tronsoanele strada Bucium – Pod Calvaria, strada Baritiu si strada Splaiul Independentei.

"Sinele au o lungime de 18 metri, cataresc o tona bucata, sunt fabricate din otel si au fost aduse din Polonia si Austria. Valoarea celor 500 de bucati de sina este de aproximativ 600.000 euro. Pana la data de 30 septembrie vor fi montate noile sine pe tronsonul strada Bucium - Pod Calvaria", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Lucrarile la linia de tramvai au inceput pe strada Bucium in luna iulie. Tronsonul Manastur - Piata Garii presupune modernizare a 11,77 kilometri de linie de tramvai, construirea a 7 noi refugii pentru persoane si refacerea celor 5 deja existente, amenjarea a 12 rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati si amenajarea a 3.200 metri patrati de spatiu verde.

Lucrarile vor fi terminate pana in luna mai, a dat asigurari primarul Sorin Aportu. Pe noul tronson vor circula 6 tramvaie noi, pentru achizitia carora municipalitatea a alocat deja 60 de milioane de lei.

Pe cel de-al doilea tronson, intre Piata Garii - Bulevardul Muncii, lucrarile vor incepe in 2012.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 163.053.903 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este 120.705.610 lei.

 

Vezi si...

Asa arata tramvaiele care ar putea circula prin Cluj-Napoca! In plus, sunt si romanesti FOTO

Comentarii Facebook