Traian Băsescu: Românii să nu se prezinte la referendum

 

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Radio România Actualităţi, că le cere românilor să nu se prezinte la vot la referendum.

 

Eu înţeleg perfect argumentele PDL şi pe cele ale soţiei mele care spune: ”Dragul meu, e prima dată când nu merg cu tine la vot pentru că nu vreau să fiu un cetăţean care confirmă lovitura de stat. Nu mă amesteca în treaba asta, oricât mi-aş dori un rezultat bun”. Din postura de preşedinte ales al României, eu nu pot refuza prezenţa într-o instituţie fundamentală a statului român, cum este referendumul sau parlamentul. Numai din acest punct de vedere voi merge la referendum. Dacă nu aş fi preşedintele României, nici eu nu aş merge să validez o lovitură de stat. Îndemnul meu e să nu se prezinte românii la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală din Constituţie. Poziţia PDL mi se pare corectă, nu vor să gireze o lovitură de stat

 

Voi considera că cei care au votat NU şi cei care au refuzat să fie parte a loviturii de stat nu au fost de acord cu cei 256 de parlamentari. Cei care nu se prezintă la vot sunt cei care nu susţin soluţia suspendării. Au foarte multe argumente.

 

Suspendarea plăţilor de către Bruxelles s-a fătcut pentru că guvernul nu a implementat toate măsurile de prevenire a fraudării. Se puteau crea suspiciuni în derularea programelor. Izolarea României ne aduce şi în riscul de a ne trezi că nu se mai fac plăţi pentru agricultură. Acest risc există”, a declarat Băsescu, la RRA.

Comentarii Facebook