Camerele video ale PDL le dau bătăi de cap celor de la USL. A fost sesizat BEC şi urmează Poliţia!


Uniunea Social Liberală (USL) Cluj a atenţionat Biroul Electoral Central (BEC) cu privire la intenţia PDL de a amplasa camere video la intrarea în secţiile de votare din Cluj-Napoca.

USL Cluj intenţionează să depună şi o plângere la Poliţie pentru stoparea acestei iniţiative. "Vor să sperie pensionarii şi pe cei care iau ajutoare de la Primărie", a spus Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară.

"Amplasarea camerelor video de către PDL Cluj este un lucru incorect, imoral şi nelegal, care aduce atingere intimităţii cetăţeanului. Mesajul este de intimidare a cetăţenilor, vor să sperie pensionarii şi pe cei care iau ajutoare de la Primărie. Vom face o plângere către Poliţie pentru ca acest demers să fie stopat de organele abilitate a statului român. Consider că se încalcă libertăţile cetăţenilor, este un caz penal. Este un şantaj care se va practica pe scară largă în judeţul Cluj, sunt monitorizaţi cei care se duc la vot”, a spus Nicoară.

Prezent la conferinţă, şi preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a spus că USL Cluj a sesizat BEC pentru a se pronunţa în legătură cu ceea ce PDL doreşte să facă: "Noi încercăm să explicăm cetăţenilor că dreptul la vot este un drept câştigat la Revoluţie. Îi cer primarului Emil Boc să înceteze atacurile şi presiunile la adresa pensionarilor din Cluj-Napoca, aceştia sunt speriaţi pentru că acum se fac documentaţii pentru ajutoare alimentare de la UE şi li s-a transmis de către cei de la Primărie că dacă se duc la vot nu mai primesc ajutoarele respective. Cer să renunţe la aceste practici". 

Preşedintele PSD Cluj a mai declarat că are informaţii despre anumiţi primari PDL care au făcute ameninţări la adresa unor cetăţeni: "Am primit şi informaţii că primarii PDL i-au ameninţat pe oameni că vor avea grijă de ei dacă se duc la vot”, a mai spus Lăpuşan.

Comentarii Facebook