Tise: Universitatea Cluj nu doreste ca o alta echipa sa joace pe Cluj Arena! Cat costa lunar intretinerea VIDEO


Presedintele Consiliul Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, a declarat ca Universitatea Cluj nu isi doreste ca alta echipa sa joace pe stadionul Cluj Arena.

Seful CJ Cluj a spus ca s-a inteles cu sefii U Cluj pentru folosirea stadionului si echipa va plati 15.000 de euro pe luna, dar ca in total cheltuielile cu arena sunt de 60.000 de euro pe luna.

"Nu s-a pus problema in niciun moment ca U Cluj sa nu joace pe Cluj Arena. A fost o tactica de presiune publica pentru a negocia cu Consiliul Judetean. Vreau sa aveti in vedere faptul ca aceste sume care nu se acopera va trebui sa le suportam din buzunarul fiecaruia. Adica daca aceasta arena trebuie sa mearga si sa functioneze in conditii optime, de Champions League, cineva trebuie sa bage bani pentru a o administra. Costurile pentru aceasta arena sunt cel putin de 60.000 de euro pe luna pentru intretinere.

In conditiile in care Universitatea Cluj plateste doar 15.000 de euro pe luna, diferenta de bani va trebui sa o incasam din alta parte, din alte evenimente. Daca nu vom reusi sa facem asta, insemana ca vom plati din buzunarul fiecarui clujean o subventie pentru o echipa care joaca fotbal.

Noi intretinem aceasta arena peste 85% din spatiu numai pentru Universitatea Cluj, pentru ca cei de la Universitatea, in principal, nu isi doresc sa mai joace alte echipe. In plan secund, noi va trebui sa facem si alte evenimente nu numai fotbal, adica concerte, inchirirrea salilor de conferinte si a salii de sport", a declarat Alin Tise, dupa ce a vizitat Cluj Arena. 

Stadionul Cluj Arena a costat 36 de milioane de euro fara TVA si a fost construit in exclusivitate din bani publici.

 

Vezi si...

U Cluj va juca pe Cluj Arena! Vezi la cat a ajuns chiria ceruta de Consiliul Judetean Cluj

Comentarii Facebook