Centura Valcele - Apahida vazuta din elicopter! Imagini spectaculoase cu drumul si zona afectata de alunecari VIDEO


Centura Valcele - Apahida ar fi trebuit sa fie finalizata inca de acum cativa ani, dar din cauza alunecarilor de teren si a costurilor care s-au dublat proiectul a fost "franat".

Contractul a fost semnat in 2006 si proiectul de 18 kilometri ar fi trebuit sa fie finalizat in 30 iunie 2008. Pana acum a fost finalizat numai tronsonul al treilea, care ocoleste comuna Apahida.

Cele mai mari probleme sunt pe primul tronson, de 8,5 kilometri, unde terenul a alunecat si lucrarile vor fi gata numai in 1 iunie 2012. Circulatia pe centura Valcele - Apahida ar trebui sa fie deschisa pana la mijlocul lunii noiembrie, a anuntat premierul Emil Boc, iar zona afectata de alunecari sa fie evitata cu o alta mini centura ocolitoare.

 

Lucrarile la centura Valcele - Apahida au inceput in octombrie 2006 si ar fi trebuit sa coste 191,8 milioane de lei, dar dupa 5 ani s-a ajuns la un cost de 520 de milioane de lei. Remedierea stricaciunilor din zona surpata vor costa inca 40 de milioane de lei, bani inclusi deja in costul total.

 

Vezi si...

Imagini incredibile cu dezastrul de pe centura Valcele - Apahida! VEZI cum raspunde Boc VIDEO


Comentarii Facebook