Tișe, dezamăgit de jocurile politice? Liberalul pariază că Cloud-ul Regional de 31 de milioane de euro nu se va face într-un orășel mic


Învinși de liderii politici din Ardeal, Emil Boc și Alin Tișe încă nu sunt dispuși să cedeze Cloud -ul Regional de 31 de milioane de euro, despre care s-a anunțat deja că va fi realiza la Beclean și nu la Cluj. 

Emil Boc și Alin Tișe au reclamat un complot al liderilor politici PNL, PSD din Ardeal, spunând că s-a ales Becleanul pentru că oricum Clujul are ”prea multe”. 

Tișe a spus recent că Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a fost ”vulpe bătrână” și a negociat ca Agenția Regională de Investiții și Inovare Nord Vest să meargă la CJ Bihor, iar Bistrița să primească drept compensație acest Cloud, în detrimentul Clujului, considerat hub IT.

Aici a fost trocul dintre Bistrița și Oradea. De aia am spus că domnul Bolojan s-a comportat ca un vulpoi bătrân în ale politicii pentru că implicit a negociat și pentru el în discuția cu președintele de la Bistrița. Vreau să spun că o să vedeți că o să-și dea seama că au greșit.

În momentul în care duci o entitate regională într-un orășel mic, ulterior sunt de făcut foarte multe cheltuieli. Oamenii nu știu ce e acolo. Nu se vor crea locuri de muncă cu duiumul. În mare parte vor fi angajați ai STS, pe care îi va lua probabil din Bistrița, din oraș. Va fi o cheltuială în plus să-i ducă la Beclean. Este nefiresc să duci un astfel de centru de date al regiunii acolo. Trebuia măcar într-o reședință de județ.

Eu cred că au ales locul cu ochii închiși. Cred că domnul Bolojan le-a pus ceva la ochi celor mai tineri și i-a pus să aleagă cu degetul pe hartă. Am cerut celor de la ADR să-mi dea toată procedura, legea în baza în care au luat decizia, criteriile. Nu vă ascund că analizez în momentul de față atacarea în instanță a hotărârii. Nu există nicio logică.

Pot face pariu astăzi că nu se va putea face acest centru la Beclean. Va implica mult prea multe costuri în alt oraș decât într-o reședință de județ. Eu așa cred. Dacă o să mă înșel atunci înseamnă că nu mai am niciun criteriu la care să mă raportez. Voi accepta că s-a ales pur și simplu politic”, a declarat Alin Tișe, la un radio local.

Se pare că șeful Consiliului Județean Cluj nu înțelege, în 2023, cum se fac jocurile politice, dar în 2020, când a convins aproape toți primarii PSD din Cluj să treacă la PNL, pentru a avea asigurate voturi de peste tot, lucrurile stăteau altfel. Atunci a negociat politic și a câștigat, lăsând PSD-ul slăbit de scandaluri fără 80% dintre primari. 

Oameni din IT -ul clujean spun că problema Cloud -ului e una falsă

Doi oameni de afaceri din Cluj care au pus pe roate firme cu sute de informaticieni angajați au spus că prblema este falsă pentru că în Cloud -ul de la Beclean vor lucra specialiști de la Serviciul de Transmisiuni Speciale.

Doi ”grei” ai IT -ului clujean spun că amplasarea Cloud -ului regional la Beclean și nu la Cluj nu e o dramă - EXCLUSIV

Comentarii Facebook