Tise: Bosch primeste ajutorare de la guvern, daca ofera garantii ca nu pleaca


Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca Bosch va primi ajutoare de la stat, daca respecta clauzele privind cuantumul investitiei si durata.

"Compania Bosch a stabilit impreuna cu Consiliul Judetean si cu Tetarom semnarea viitoarei investitii de la Jucu pentru data de 17 februarie. In conditiile in care nu vor aparea elemente noi, practic acea data va fi data la care va incepe la Cluj o noua investitie importanta, care va aduce locuri de munca importante. Ma bucur ca dupa plecarea Nokia am reusit intr-un timp scurt sa acoperit golul pe care l-a lasat in bugetul judetului si, sper eu, locurile de munca nou create de catre aceste investitii, vorbesc despre Bosch si De'Longhi, sa contribuie la mentinerea somajului la un nivel redus si la resurse bugetare in bugetul judetului, pentru ca noi sa putem administra acest judet", a declarat Tise.

Acesta a spus ca ajutorul de stat cerurt de Bosch este conditionat. "Ajutorul de stat pe care guvernul il va acorda are in vedere inclusiv respectarea acestor clauze, care vizeaza cuantumul investitiei si durata in care investitorul trebuie sa ramana in Romania. Toate aceste lucruri vor fi prinse atat in contractul pe care noi dorim sa il semnam, cat si in obligatiile pe care compania le are catre Guvernul Romaniei, avand in vedere solicitarea ajutorului de stat", a mai spus Tise.

Comentarii Facebook