Tise a cerut demisia ministrului Transporturilor: "E un incompetent"


Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, i-a cerut demisia ministerului Transporturilor, Alexandru Nazare, pentru ca a favorizat Muresul in detrimentul Clujului.

Tise il acuza pe ministrul Nazare ca a propus Muresaul ca nod rutier si feroviar pentru finantarea europeana prin proiectul TEN-T si nu Clujul. "E un incompetent si si ar trebui sa isi dea demisia", a spus Tise.

 

Presedintele CJ Cluj mai sustine ca ministrului "i-a fost bagat sub nas proiectul si l-a semnat. Nu ma intereseaza ca e din PDL, pentru ca eu fac administratie si nu politica, atat timp cat mai sunt presedintele CJ Cluj".

 

In data de 27 martie la Bruxelles, in sedinta Consiliului pentru Transport a fost revizuita Reteaua de transport TEN-T. Atunci s-a stabilit includerea municipiului Targu Mures in CORE Network (reteaua prioritara) a retelei TEN-T pentru sectorul de transport rutier si feroviar. In aceste conditii Clujul ramane in continuare inclusa in CORE, doar cu AeroportulInternational Cluj-Napoca, fara partea de rutier si feroviar, unde se regaseste in reteaua secundara.

Includerea Muresului in aceasta retea ii va creea un avantaj in dezvoltarea infrastructurii pe termen lung, deoarece prin CORE se asigura fondurile europene pentru dezvoltare si prioritate la dezvoltare. Prin aceasta decizie va fi afectata dezvoltarea transportului intermodal al Clujului, deoarece fondurile se stabilesc pana in anul 2030.

Noile reglementari au trecut doar de Consiliul pentru Transport, Telecomunicatii si Energie, urmand a fi trecute prin aprobarea Parlamentului European. In aceste conditii, presedintele Consiliului Judetean va demara o actiune de lobby pe langa europarlamentarii romani pentru sustinerea includerii Clujului in reteaua principala a TEN-T si pentru sistemul feroviar si rutier.

Comentarii Facebook