Tinerii Liberali din Cluj catre IPS Bartolomeu: Calian e implicat intr-un dosar de prostitutie si nu merita Crucea Transilvaniei


Tinerii liberali din Cluj i-au trimis o scrisoare deschisa mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu, prin care ii cer sa amane acordarea Crucii Transilvaniei deputatului Petru Calian.

"Propunerea de decorare a domnului Calian este surprizatoare in conditiile in care domnia sa este implicat intr-un dosar complex de prostitutie si trafic de persoane, aflat in atentia procurorilor clujeni. Scandalul public creat in jurul acestui dosar ridica puternice semne de intrebare cu privire la calitatile morale ale domniei sale, cunoscut, se pare, ca fiind un client fidel al unui bordel de lux din Cluj, NANA Club. Mai mult decat atat, in toata aceasta afacere cu iz penal, sunt declaratii care sugereaza implicarea unor persoane minore de sex feminin, care au fost obligate sa se prostitueze. Singurul argument al politicianului Petru Calian, cu care isi explica prezenta in asemenea cercuri dubioase este unul halucinant si neverosimil: pregatea 'un studiu de impact' cu privire la o lege. Privita in aceasta ipostaza, persoana, Petru Calian, este departe de a fi un model crestin de urmat sau un promotor al valorilor ortodoxiei", a precizat in scrisoare Ioan Bildea, presedintele Organizatiei Municipale de Tineret a PNL.

Liberalii adreseaza si rugamintea de a reanaliza si amana "acordarea acestei distinctii, pana la finalizarea 'studiului de impact' initiat de catre domnul Calian la NANA Club, si pana ce instanta se va pronunta in acest amplu dosar, care intre timp a fost secretizat. Avem nadejdea ca veti analiza aceasta situatie cu multa atentie si veti lua cea mai inteleapta decizie".

Scrisoarea deschisa a fost adresata si staretului Manastirii Nicula, care a si initiat propunerea.

Ceremonia de acodarea a distinctiei Crucea Transilvania va avea loc marti, 30 noiembrie, la Manastirea Nicula, de Ziua Sfantului Apostol Andrei.

Comentarii Facebook