Theodor Baconschi: "Domnul Andrei Marga compromite imaginea României pe plan extern"

 

Fostul ministru de Externe Theodor Baconschi susţine, pe blog, că actualul ministru, Andrei Marga, este "însetat de funcţii şi complice la lovitura de stat organizată de puciştii majorităţii nevotate", iar demisia acestuia este imperativă, printre altele pentru că a blocat circuitul MAE-Preşedinţie.

"Însetat de funcţii şi complice la lovitura de stat organizată de puciştii majorităţii nevotate, domnul Andrei Marga (67 de ani) compromite imaginea României pe plan extern. În două luni, nu a întreprins nicio acţiune diplomatică notabilă. A blocat circuitul instituţional MAE-Administraţie prezidenţială. S-a dus nepregătit la Bruxelles, însoţindu-l acolo pe Victor Ponta, care participa la Consiliul European fără mandat şi împotriva deciziei Curţii Constituţionale", scrie Baconschi.

Potrivit fostul ministru de Externe, în loc să se dedice dosarelor majore - UE, NATO, politica regională şi energetică - Marga a făcut campanie împotriva lui Emil Boc, la Cluj.

"Iar când incompetenţa sa a devenit sesizabilă şi pentru presa internaţională, domnul ministru a început să se răţoiască ba la FAZ şi The Economist, ba la ziariştii de la El Pais, care i-au demonstrat, negru pe alb, că a minţit şi a lansat acuzaţii nefondate (Ponta declarase într-adevăr că dacă plagiatul său e dovedit, va demisiona). Cu un asemenea bilanţ catastrofal, în numai două luni, admiratorul declarat al lui Vladimir Putin are o singură şansă de a nu-şi distruge complet imaginea de om public: demisia imediată", scrie fostul ministru.

 

Foto: baconschi.ro

Comentarii Facebook