Taranii vor plati accize pentru tuica pe care o produc in casa...chiar daca e pentru consumul personal


Liberalii clujeni sunt revoltati de votul dat de parlamentarii PDL in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, care au respins un amendament prin care taranii erau scutiti de plata accizelor pentru maximum 250 de litri de tuica sau de rachiu pe an.

Era vorba despre rachiul si tuica produse in casa de catre tarani si destinate consumului propriu. Amendamentul prin care taranii sa fie scutiti de plata accizelor a fost propus de liberalul clujean Horea Uioreanu.

"Deputatii alesi pe listele PD-L au reusit astfel sa dea lovitura de gratie unei traditii seculare a romanilor si sa impovareze taranul roman cu noi dari si au decis sa accizeze si tuica produsa de tarani pentru consumul propriu, atentand astfel la una din traditiile romanului: aceea de a se cinsti de sarbatori cu tuica produsa chiar de el, cu costuri minime. Grav este faptul ca acum deputatii puterii au demonstrat maximum de inconsecventa si au anulat ceea ce au aprobat in toamna anului trecut, respectiv scutirea de accize a tuicii produsa pentru consumul propriu", sustine deputatul  clujean Horea Uioreanu.

Deputatul liberal mai spune ca oricum taranii vor continua sa produca tuica si rachiu si vor sti si cum sa pacaleasca institutiile statului si sa nu plateasca niciun fel de taxa.

"Respingerea acestui amendament, gest nascut din disperarea PD-L de a scoate bani din tuica, ca din piatra au scos cam tot ce se putea, poate determina taranii care produc alcool pentru consumul propriu sa recurga din nou la practici indelung experimentate inainte de 1989. Ei vor continua să produca tuica, pentru ca oricum nu au cui sa-si vanda fructele, dar, la mica intelegere cu cazangii, vor declara doar cantitati infime. Cat despre controlul cazanelor, practica a demonstrat ca romanul este suficient de inventiv pentru a „fenta” fiscul si a-si asigura tuica de consum", mai spune  Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook