Tabere nomade de tigani, desfiintate de politistii comunitari din Cluj!


Politistii comunitari au desfiintat patru tabere nomade instalate abuziv in ultimele luni in mai multe zone din Cluj Napoca.

"In perioada 28 februarie " 4 martie 2011 politistii comunitari din cadrul Directiei Politiei Comunitare, Serviciul Ordine si siguranta publica au efectuat actiuni de identificare a persoanelor fara adapost de pe raza municipiului Cluj-Napoca.    

In urma actiunii au fost depistate un numar de 50 persoane, in patru zone din municipiul Cluj-Napoca, respectiv strada Cetatii, Fabricii de Zahar, Petru Maior si Negoiu. Persoanele depistate au fost legitimate, identificate si trimise spre localitatile de domiciliu. Acestea provin din urmatoarele localitati " Dragu, Bistrita Nasaud si Targu Mures.  Zonele respective au fost salubrizate cu ajutorul persoanelor asistate social
", a precizat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj Napoca, Oana Buzatu.

Acesti oameni se stabilesc in Cluj Napoca si traiesc din cersit.

"S-a constatat faptul ca aceste persoane apeleaza in mod repetat la mila publicului. Potrivit politistilor comunitari singura masura eficienta pentru rezolvarea pe termen lung a acestei probleme este de a determina un numar cat mai mare de cetateni sa nu mai ofere bani cersetorilor. Generozitatea reconoscuta a clujenilor ii atrage pe toti acesti oameni sa vina pentru a solicita mila publica si transforma orasul nostru intr-o destinatie predilecta a celor fara adapost. Politia comunitara va organiza in urmatoarea perioada o campanie de constientizare in acest sens, care se va derula pe domeniul public, prin diseminarea informatiilor si mesajelor prin intermediul unor fluturasi", a mai spus Oana Buzatu.

Comentarii Facebook