Sulfina Barbu despre scumpirea alimentelor:”Fiecare familia a sărăcit cu aproape 100 de lei de la începutul guvernării USL”


Sulfina Barbu, vicepreședintele PDL, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că guvernarea USL a adus cea mai mare creștere a prețurilor alimentelor din ultimii 10 ani în luna septembrie.

"Nota de plată a prostiilor comise de USL se regăsește în prețuri plătite de fiecare dintre noi, mai mari, în această toamnă și în iarna care urmează. Ponta vorbește despre orice altceva decât despre problemele reale ale românilor, despre realitatea dură a creșterii accelerate a prețurilor, a deprecierii leului în raport cu euro (...) nici liderii PNL nu vorbesc despre această realitate dură, probabil sunt preocupați acum să îngroape PNL în valizele lui Gigi Becali. Dl Victor Ponta nu vorbește despre faptul că prețul alimentelor a crescut în luna septembrie cu cea mai mare valoare lunară din ultimii 10 ani, anume 2,3%. Victor Ponta nu vorbește despre faptul că fiecare familie din România a sărăcit cu aproape 100 de lei de la preluarea guvernării de către USL, sunt cifre reale. Victor Ponta nu vorbește despre iarna care va aduce facturi mai mari cu 35% față de iarna trecută. Gazele și energia electrică s-au scumpit deoarce USL a negociat prost cu FMI", a declarat Barbu.

Democrat-liberala a mai adăugat că România va fi lovită de un nou val de scumpiri și în 2013.

"Victor Ponta și miniștrii nu vorbesc de cele 7 majorări de prețuri la benzină și motorină din luna mai și până acum. Plătim cu 14% mai mult pentru carburanți acum decât plăteam la sfârșitul lunii aprilie. Victor Ponta nu vorbește despre realitatea din fața rafturilor: cartofii sunt mai scumpi cu 27%, ouăle s-au scumpit cu 8%, uleiul cu 6%. Victor Ponta nu vorbește despre noul val de scumpiri care ne va lovi din ianuarie pe fondul majorării prețului la gaze, și acest lucru e confirmat de Asociația Română a Cărnii, de exemplu, care a anunțat creșteri de prețuri cu cel puțin 15% și toate scumpirile vor veni din nou în lanț, la ouă, zahăr, fină, prodsse lactate, de panifiație. Inflația din acest an, creșterile de prețuri, au la bază în primul rând motive politice dar au la bază și proasta guvernare (...) și vedem că și prognoza de creștere economică de 1,5% la începutul anului a fost redusă la 1% și probabil că va fi sub un procent la sfârșitul anului", a punctat Barbu.




Sursa: newsin.ro







Comentarii Facebook