Strada Grigore Ignat intra in reparatie! Prinde contur linia de autobuz intre Piata Garii - Aeroportul Cluj VIDEO


Strada Grigore Ignat va fi reabilitata, a anuntat primarul interimar Radu Moisin. Aceste drum va permite, pe viitor, introducerea unui mijloc de transport in comun intre Piata Garii si Aeroportul International.

Lucrarile, care vizeaza portiunea dintre Podul Colectivistilor si intersectia cu Bulevardul Muncii, vor dura circa 6 luni.

Autobuzul va fi cea mai scurta varianta pentru a ajunge din Piata Garii la Aeroport. "De la Gara mergi spre Bulevardul Muncii si la capat, inainte de depoul de tramvaie, autobuzul o ia la dreapta pe Grigore Ignat si de acolo se iese pe Traian Vuia si la Aeroport", a mai spus primarul interimar.

 

"In prezent, pe strada Capitan Grigore Ignat, aflata in cartierul Someseni, circulatia se desfasoara in conditii improprii datorita deteriorarii partii carosabile si a lipsei trotuarelor. Strada este pietruita, iar colectarea si evacuarea apelor pluviale se desfasoara in conditii deficitare. Astfel, se impun lucrari in vederea imbunatatirii conditiilor de circulatie auto si pietonala cu privire la confortul, siguranta si functionalitatea acestora. Lucrarile vor cuprinde partea carosabila, zona trotuarelor si montarea gurilor de scurgere a apelor pluviale, cu protejarea spatiului verde. Valorea totala a investitiei pentru aceasta strada este de 2.136.000 de lei fara TVA, iar termenul de realizare a lucrarilor este de cel mult 6 luni", a mai spus Moisin.

Primaria Cluj-Napoca a luat in calcul anii trecuti posibilitatea introducerii unui tren expres pe relatia Piata Garii - Aeroport, dar investitia ar fi prea mare.

 

Tren Expres Metropolitan Cluj-Napoca - Apahida! Moisin: E prea scump. Punem autobuz Gara - Aeroport VIDEO


Clujul ar putea avea un tren expres metropolitan din 2014, care sa lege Cluj-Napoca si Apahida. Primarul Radu Moisin a declarat la emisiunea Stiri de Cluj LIVE ca acum proiectul e prea costisitor.

"S-a pornit inca din 2005 gandirea de a moderniza linia de tramvai, pentru a nu mai strica imobilele si drumul. De asemenea, s-a constatat ca un tramvai transporta mult mai multi calatori decat un autobuz sau troleibuz. Intr-un autobuz incap 90 de persoane, dar intr-un tramvai 300. Pentru trafic este o gura de aer, decat sa ai trei sau patru autobuze care sa sufoce traficul, mai bine ai un tramvai. Nici eu nu m-am nascut ca un fan al liniei de tramvai, dar am ajuns sa inteleg utilitatea ei", le-a raspuns Moisin celor care contesta proiectul modernizarii liniei de tramvai. Citeste mai departe...

Comentarii Facebook