Sorin Apostu, "voievodul" viitorului mega-judet condus de la Cluj! Alin Tise, marele invins Cum comentati?


Reorganizarea administrativa a Romaniei ar da puteri mult mai mari actualilor primari din capitalele de judet care vor conduce cele 8 regiuni.

Este vorba despre patru democrat-liberali, doi social-democrat, un taranist si un independent, anunta Evz.ro.

Potrivit discutiilor dintre liderii PDL, capitalele celor opt judete sunt Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti. Proiectul urmeaza sa fie discutat de Coalitia de la Guvernare si sa devina un proiect de lege, urmand ca in fruntea viitoarelor "voievodate" sa fie pusi actualii primari.

Cei 8 "voievozi" ar putea fi Antonie Solomon (Craiova), Andrei Volosevici (Ploiesti), Sorin Apostu (Cluj) si George Scripcaru (Brasov), din partea PDL, Radu Mazare (Constanta), Gheorghe Nichita (Iasi), din partea PSD, Gheorghe Ciuhandu (Timisoara), PNTCD, si Sorin Oprescu (Bucuresti), primar independent.

"Primarul nu isi schimba statul, primarul va ramane primar. Primarul va ramane seful localitatii si nu are legatura cu reforma administrativa. Ulterior, si doar daca zonele metropolitane se vor infiinta, primarul unui mare oras, sa zicem cum este Clujul, ar putea deveni si primarul comunelor limitrofe care intra in componenta zonelor metropolitane", a spus Sorin Apostu, citat de Evz.ro.

 

Liderii PDL analizeaza sa reduca din atributiile Consiliilor Judetene, iar presedintii acestora sa se ocupe mai mult de achizitii si dezvoltare, dar majoritatea puterii decizionale vor reveni primarilor si consiliilor locale. Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, ar fi marele perdant in aceasta ecuatie, cunoscuta fiind si rivalitatea cu primarul Sorin Apostu.

 

Numele viitorului judet din regiunea de Nord-Vest a tarii, care va avea capitala la Cluj, ar putea fi Crisana, potrivit unor surse din PDL.

 

Vezi si...

Numele judetului care va avea capitala la Cluj ar putea fi Crisana. Ce parere aveti?

 

Foto: Evz.ro

Comentarii Facebook