Geoana viseaza la o noua candidatura la presedintie, dar nu se va mai bucura ca in 2009: "O sa am detenta mai mica!" - VIDEO


Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat la Cluj ca se gandeste sa candideze din nou la presedintie. Fostul lider al PSD a spus ca va fi mai temperat cu bucuria la final si nu va mai topai de fericire inainte de numararea voturilor.

"O sa fiu cu cativa ani mai in varsta, deci o sa am detenta mai mica", a spus Geoana, intrebat daca se va bucura ca si la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor de la alegerile prezidentiale din 2009, cand a sarit in sus de bucurie la aflarea vestii ca sondajele il dau drept viitporul presedinte al Romaniei.

Mircea Geoana a spus ca pana la o noua candidatura partidul trebuie sa castige alegerile din 2012. "La politica este ca la Liga Campionilor. Inainte sa joci finala trebuie sa treci de sferturi. Pentru mine cel mai important lucru in acest moment, pentru mine ca social democrat, ca om politic si ca om public, este sa castigam alegerile de anul viitor. Daca anul viitor lucrurile merg bine atunci si 2014 poate sa arate foarte bine pentru mine si pentru un candidat social-democrat la presedintie", a spus Geoana.

Presedintele Senatului a mai afirmat ca alegerile din 2009 s-au pierdut in Transilvania, dar si la Cluj. "Cand pierzi cu 50.000 de voturi diferenta si castigi cu 50.000 de voturi diferenta in alt judet evident ca stai si te intrebi ce a mers gresit. Poate a mers gresit si din partea mea si din partea noastra. Poate ca organizatiile noastre locale, regionale, nu au fost suficient de competitive. Poate ca au tinut usile inchise unor oameni talentati. Sunt multe cauze, dar si din esec trebuie sa inveti ceva. Eu am invatat ca nu se pot castiga alegeri in Romania fara sa ai succes in Transilvania", a mai adaugat Mircea Geoana.

 

Fostul presedinte al PSD a fost invins la alegerile prezidentiale din 2009 de Traian Basescu, care a castigat dupa numararea tuturor voturilor exprimate si a invins exit-poll-urile.

Comentarii Facebook