Sindicalistii din Cluj "starnesc" o greva de proportii in administratia publica locala! VEZI ce nemultumiri au


Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) strange semnaturi de la toti angajatii din administratia locala din tara pentru a declansa o greva de proportii in primarii, consilii judetene si institutiile subordonate.

"Solicitam tuturor sindicatelor, liderilor de sindicat si salariatilor din administratia publica sa demareze de urgenta procedura pentru strangerea de semnaturi, pana cel tarziu la data de 21 februarie, si mobilizarea salariatilor pentru a organiza actiuni greviste fara precedent. Daca nici acum nu sunt motive intemeiate pentru ca toti salariatii din administratia publica sa actioneze unitar si sa treaca la actiuni de protest ferme si hotarate pentru a-si cere drepturile, rezultatul scontat de catre Guvern, si anume compromiterea miscarii sindicale si privarea de orice drept al salariatilor din sectorul bugetar, va fi realizat, iar soarta noastra va fi pecetluita", sustin reprezentantii FNSA, intr-un comunicat.

Sindicalistii sustin ca au anuntat Guvernul in noiembrie 2010, in legatura cu revendicarile pe care le au.

"Guvernul Romaniei nu a tinut cont de aspectele semnalate, sfidand si dispretuind intregul aparat de specialitate din administratia publica locala si nu numai. A adoptat Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fondurile publice. Prin aceasta lege, pe langa faptul ca nu se revine la salariul dinaintea diminuarii cu 25 la suta, se anuleaza prima de vacanta si al-13-lea salariu. Practic, aceasta nu este o lege de salarizare, ci una pentru diminuari salariale si interzicerea unor drepturi", se mai spune in documentul citat.

FNSA numara in toata tara 50.000 de membri de sindicat, iar principalele lor nemultumiri sunt Legea 284/2010 privind salarizarea unitara prin care se va ajunge sa fie desfiintate contractele si acordurile colective de munca, dar si diminuarea veniturilor.

Comentarii Facebook