Remus Lapusan: Pensiile sub 3.000 de lei nu ar trebui sa scada!


Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a declarat ca pensiile sub 3.000 de lei nu trebuie sa scada si ca oprirea procedurii aberante de recalculare nu este o solutie.

"PSD Cluj considera ca abordarea actualei puteri in ceea ce priveste recalcularea pensiilor este in continuare gresita, iar anuntul presedintelui Traian Basescu mai mult incurca decat rezolva problema. Noi consideram ca recalcularea trebuie regandita astfel incat nicio pensie sa nu scada. Legea nr. 119/2010 este o lege proasta deoarece conduce la scaderea multor pensii, inclusiv a celor sub 3.000 de lei. Procedura aberanta de recalculare este oprita, dar acest lucru nu rezolva o problema grava si o minciuna a actualei puteri: pensiile sub 3.000 de lei au scazut si vor continua sa scada", sustine liderul PSD Cluj, intr-un comunicat de presa.

Remus Lapusan sustine ca pensionarii au ajuns bataia de joc a lui Traian Basescu. PSD CLuj a venit si cu o solutie pentru recalcularea pensiilor militare.

"Pentru ca pensiile sub 3.000 lei sa nu scada, legea poate stipula pentru aceasta categorie de pensionari ca punctajul in plata sa fie determinat prin impartirea cuantumului pensiei aflate in plata la valoarea punctului de pensie la 1 ianuarie 2011. Pentru perioadele pentru care nu se gasesc in arhiva soldele (salariile) concrete ale fiecarui fost militar sa fie folosita la recalculare valoarea medie a soldelor (salariilor) pentru gradele, functiile sau domeniile respective (armata, politie, SRI, SIE) din perioadele aferent", precizeaza reprezentantii PSD Cluj.

Comentarii Facebook