Serviciul de Permise se va muta la intrare în Apahida, la Biroul Vamal Cluj - FOTO


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a precizat că până la finele lunii octombrie Serviciul de Permise ar putea fi mutat la Biroul Vamal Cluj, de la intrare din comuna Apahida. 

Am fost la Biroul Vamal de interior Cluj, unde am condus o ședință tehnică în cadrul căreia s-a evaluat stadiul pregătirilor pentru mutarea în perioada următoare în această locație, a activității Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. La întâlnire au mai fost prezenți doamna subprefect Irina Munteanu și reprezentanți ai instituțiilor publice din județul Cluj care sunt implicați în derularea acestui proiect.

Noua locație este pretabilă pentru activitatea de serviciu public și de relații cu publicul și în curând cetățenii vor putea beneficia de toată infrastructura pusă la dispoziție de acest loc. Spațiul din cadrul clădirii destinat activității serviciului este de aproximativ 550 mp, mai mare decât cel de 335 mp al actualei clădiri de pe strada Albac, unde funcționează serviciul în prezent. Zona de așteptare este generoasă, iar ghişeele asigură un spațiu mai mare pentru cei care solicită informații. În apropierea noului sediu vor fi amenajate și locuri de parcare, destinate celor care se vor adresa serviciului”, a explicat Mircea Abrudean.

Noul spațiu va permite examinarea unui număr mai mare de persoane. 

Sala pentru examinarea teoretică în vederea obținerii permisului de conducere este una mai mare, iar în condițiile actuale ale pandemiei, va fi posibilă examinarea în același timp a 14 persoane, cu asigurarea distanței de 1,5 m între candidați, actualul sediu permițând examinarea doar a jumătate din numărul candidaților. Acest lucru va contribui și la reducerea perioadei de așteptare pentru susținerea examenelor teoretice, în urma programărilor online.

Această schimbare a sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor răspunde deselor solicitări venite din partea cetățenilor de a decongestiona traficul în zona străzii Albac, fiind susținută și de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Mutarea sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a fost de la începutul mandatului, una dintre prioritățile mele. Consider că este esențial să se găsească în timp scurt soluțiile adecvate pentru ca instituțiile care își desfășoară activitatea în zonele aglomerate, să fie relocate în zone unde accesul publicului este mult mai facil și unde și angajații pot beneficia de condiții mai bune de acces cu mijloacele de transport proprii”, a mai spus Mircea Abrudean.

Comentarii Facebook