Miercuri 20 Noiembrie

Seplecan a devenit noul preşedinte al ADI Ecometropolitan Cluj

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a fost ales în funcția de președinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco-Metropolitan Cluj.

 

Asociaţia are ca scop gestionarea, în comun, a serviciului de salubrizare din toate cele 81 de unităţi administrativ-teritoriale clujene membre ale ADI Eco-Metropolitan Cluj. 

 

Mă bucur să constat faptul că primarii clujeni mi-au acordat încrederea lor deplină prin votul dat astăzi, lucru care mă onorează dar mă şi responsabilizează în acelaşi timp. Sunt convins că împreună cu toţi membrii ADI Eco-Metropolitan Cluj, cu consiliul director al acestei asociaţii, respectiv cu noul director – domnul Bogdan Costea, vom reuşi să implementăm Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj, astfel încât locuitorii judeţului să beneficieze de un serviciu de salubritate în conformitate cu standardele europene şi la un preţ cât mai scăzut”, a declarat domnul Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

 

Mihai Seplecan a preluat noua funcţie de la domnul Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, care a demisionat din funcția de preşedinte al ADI Eco-Metropolitan Cluj.

 

Un punct importat pe ordinea de zi, intens discutat de către membrii Asociaţiei, a fost cel legat de găsirea unei soluţii provizorii de stocare a deşeurilor colectate de pe raza județului Cluj, având în vedere situaţia actuală generată de întârzierea finalizării proiectului SMID. În acest sens, membrii Asociaţiei au decis prin vot mandatarea ADI Eco-Metropolitan Cluj în vederea identificării, până la următoare şedinţă AGA de luna viitoare, a unui teren în vecinătatea viitorului Centru de Management Integrat al Deşeurilor, pe care să poată fi amenajată o rampă temporară de stocare a deşeurilor colectate de pe raza județului Cluj.

 

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat discuţii referitoare la  urgentarea procesului de finalizare a documentației de atribuire, respectiv de demarare a procedurii de licitației publice pentru delegarea serviciului de colectare şi transport al deşeurilor în județul Cluj.

 

Mihai Seplecan a declarat în repetate rânduri că nu este treaba Consiliului Județean să amenajeze o rampă temporară, ci a fiecărei localități în parte. Acum a căzut această sarcină pe umerii ADI Eco-Metropolitan Cluj. Între timp, Primăria Cluj-Napoca a rezolvat problema și a deschis o rampă proprie, cu caracter temporar.

 

Rezolvarea problemei ar fi terminarea depositului ecologic de deșeuri de la Pata Rât, care este blocat de luni bune. 

Comentarii Facebook