Senatul Romaniei chemat la Cluj sa dezbata Legea Educatiei


Tinerii liberali solicita ca sedinta de plen a Senatului Romaniei, in care urmeaza sa fie dezbatura Legea Educatiei, sa aiba loc la Cluj.

"Solicitarea noastra vine ca urmare a importantei pe care proiectul de lege care vizeaza Educatia il are asupra unuia dintre cele mai importante sectoare ale societatii romanesti, educatia. Tocmai de aceea, noi consideram ca acest proeict de lege trebuie tratat ca atare, pentru a evita situatia de anul trecut, cand guvernul Boc si-a asumat raspunderea in Parlament pe o lege, declarata ulterior neconstitutionala", a declarat Ioan Bildea, preseditele Organizatiei Municipale de Tineret a PNL Cluj-Napoca.

Presedintele Clubului Studentesc Liberal Cluj, Cristian Roman, a declarat ca in Cluj-Napoca sunt circa 120.000 de studenti, care "merita aceasta onoare si poate asigura conditiile necesare desfasurarii unei sedinte de plen a Senatului. Aici se afla si cea mai mare universitate din tara, Universitatea Babes-Bolyai (UBB), condusa de un fost Ministrul al Educatiei, profesorul Andrei Marga, autorul primei reforme a sistemului educational de dupa 1989. Pe de alta parte, si Comisia prezidentiala care ne propune actualul pachet de legi, unul controversat, a fost coordonata de Mircea Miclea, clujean si fost Ministru al Educatiei".

Sedinta Senatului poate fi gazduita de oricare dintre cele cinci universitati de stat din Cluj-Napoca. Propunerea va fi inaintata de catre senatorul Marius Nicoara conducerii Biroului Permanent al Senatului.

Comentarii Facebook