Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordos, acuza Guvernul de abuz

Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordos, sustine ca Guvernul face un abuz angajandu-si raspunderea pe Codul Muncii, o lege neagreata de sindicate, patronate si angajati.

 

"Prin procedura dictatoriala deja cunoscuta guvernantii doresc angajarea raspunderii pe Codul Muncii. PSD se va opune acestui nou abuz prin care se intentioneaza legiferarea unui act normativ neagreat de sindicate, de cea mai mare parte a patronatelor si mai ales de angajati", sustine senatorul clujean.

 

El spune ca Executivul ignora faptul ca Romania are cel mai mic numar de persoane ocupate la suta de persoane active. "Prin noile reglementari, angajatul poate fi usor si ieftin concediat, va avea mult mai putina putere de negociere a conditiilor in care isi vinde munca si va fi lipsit de multe din instrumentele actuale de recurs juridic impotriva angajatorului. Eliminand obligativitatea contractelor de munca la nivel national si a celor la nivel de ramura pentru firmele private se instituie un regim inegal de putere in care contractul colectiv este negociat doar la nivel de firma", sustine senatorul Alexandru Cordos intr-o declaratie de presa.

 

Parlamentarul afirma ca si dreptul la greva este sever restrictionat, eliminandu-se imunitatea la concediere pe motive profesionale a reprezentantilor angajatilor.


"In opinia Partidului Social Democrat, accentul ar trebui pus pe crearea locurilor de munca. O crestere in cativa ani a ratei de ocupare, de la 57 la 70% ar aduce in jur de 10% la PIB-ul tarii", se mai arata in comunicat remis presei de Alexandru Cordos, care este vicepresedinte al Comisiei de Munca din Senat.

Comentarii Facebook