Senator PDL Cluj, Mihail Hardau: "PSD si PNL se dau de ceasul mortii, dupa ce au semnat prevederile unei universitati multiculturale"

 

Senatorul PDL Cluj, Mihail Hardau a spus azi, 18 martie, ca impreuna cu membrii din Comisia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior, alaturi de rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, vor dezbate problema care a aparut in cadrul UMF Targu-Mures, pentru a gasi eventualele puncte slabe, daca acestea exista.

"Impreuna cu membrii din Comisia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior, conducerea aleasa, si conducerea care este pe rol de la UMF, inclusiv parte romana si parte maghiara, intentionam sa identificam care au fost elementele care au condus la realizarea unei Carti a universitatii care nu a fost aprobata de Minister, si de ce aceasta universitate (n.red. UMF) nu a luat exemplul al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, in care, in structura aceleiasi legi a educatiei nationale, numarul 1 din 2011, au elaborat o carta acceptata in care functioneaza universitatea multiculturala, care la UMF nu si-a atins obiectivele", a declarat Mihail Hardau.

Daca in urma discutiilor pe aceasta tema, care va avea loc la Bucuresti marti, rezultatele nu vor fi unele satifsacatoare, Hardau a precizat ca ar putea merge pana la schimbarea legii invatamantului. "In caz ca sunt elemente de aceasta natura, care sa ne faca sa fim nevoiti sa schimbam legea educatiei o vom face. Insa, impreuna cu membrii comisiei vom incerca sa vedem daca aceste elemente exista, care au fost ele".

 

Acesta a mai precizat ca este nemultumit de atitudinea politica a celor de la PSD si PNL, care au semnat si au fost de acord cu o universitate multiculturala, iar acum "se dau de ceasul mortii": "Sunt tare nemultumit de comportamentul lor politic. La nivelul comisiei au fost de acord cu toate prevederile care privesc minoritatea maghiara, au votat impreuna cu noi toate prevederile din legea numarul 1, care cupride si aceasta prevedere cu universitatile multiculturale si prevederea cu istoria si geografia in limba maghiara, iar acum se dau de ceasul mortii, ca facem un pas inapoi, ca tradam interesele romanilor din spatiul ardelean, ceea ce este total incorect", a conchis Mihai Hardau.


"Legea este inca in dezbatere, iar 31 martie este data limita la care nomenclatorul tuturor programelor de studii care genereaza din toamna numarul de studenti finantati din bani de la bugetul statului se oficializeaza", a incheiat senatorul PDL Cluj, Mihail Hardau.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook