Secretarul Consiliului Județean Cluj, Simona Gaci, audiat în dosarul Horea Uioreanu

 

Secretarul Consiliului Județean Cluj, Simona Gaci, a fost audiat la Tribunalul Cluj în dosarul de corupție al lui Horea Uioreanu. 

 

Simona Gaci a decris cu lux de amănunte situația construirii unui obiectiv la Aeroportul din Cluj Napoca, care nu face obiectului de luare de mită în care este acuzat președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, Simona Gaci a trebuit să răspundă întrebărilor avocaților.

 

Avocatul Mihai Neamțu a întrebat-o cum își explică faptul că în data de 26 iunie 2013 a întocmit un raport în care descrie anumite nereguli existente în construcția pistei iar mai apoi, în data de 8 iulie 2013, toate neregulile au dispărut. ”În data de 8 iulie 2013, a existat o ședință a Consiliului Județean Cluj. În stenograma discuțiilor, unul dintre consilieri a întrebat-o pe doamna Gaci dacă există probleme la construcția pistei, etc, iar dumneai a răspuns că nu”, a declarat Neamțu, scrie evz.ro.

 

În sala de judecată, Simona Gaci a dat un răspuns evaziv, departe de a arăta care este adevărul legat de acuzațiile de corupție în legătură cu construirea unei pistei de 2.100 de metri dar și a unei parcări pentru gararea avioanelor, denumit generic APRON 4. ”Fiindu-mi arătată susținerea mea în cadrul ședinței de Consiliu Județean din data de 8 iulie 2013 menționez că răspunsul meu la întrebarea adresată de consilierul județean Alexandru Coroian se baza exlusiv pe documentele aflate la dispoziția comisiei din care fac parte”, a spus Gaci.

 

Judecătorul a uitat de rechizitoriu

 

În timpul audierii secretarului CJ Cluj a existat un episod amuzant care arată că ori judecătorul nu a citit dosarul de corupție ori a uitat aumite elemente din acesta. La un moment dat, Horea Uioreanu a vrut să îi pună întrebări Simonei Gaci legat de groapa de gunoi ecologică, un obiectiv care nu a mai fost construit nici în ziua de azi. Magistratul i-a atras atenția lui Uioreanu că acestă investiție nu privește obiectul acestui dosar.

 

Judector: Nu face obiectul dosarului.

Avocat Tiberiu Ban, care îl apără pe Horea Uioreanu: Pagina 53 din rechizitoriu.

După o scurtă pauză de studiu, judecătorul continuă: Da! Aveți dreptate, formulați întrebarea.

 

După Simona Gaci a fost audiat și consilierul personal al lui Horea Uioreanu, cel care ținea evidența șpăgilor și care l-a denunțat la DNA Cluj.

 

Cum arată acum consilierul lui UIOREANU, cel care ținea evidența ȘPĂGILOR. A fost audiat cu ușile închise

Comentarii Facebook