Se rupe USL? Ponta: Crin a MINŢIT / Antonescu: Ponta e lipsit de bună cuviinţă

 

Victor Ponta l-a acuzat pe Crin Antonescu că și-a mințit colegii, dacă se dovedește că stenogramele privind legea amnistiei apărute, recent, în presă, sunt adevărate.

 

Până marţi nu am ştiut nimic despre modificările la Codul Penal. Dacă stenogramele sunt adevărate, Antonescu şi-a minţit colegii. Nu ar fi prima dată când Antonescu le spune ceva colegilor şi nouă altceva. Antonescu a propus ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea amnistiei, dar am refuzat. Am fost cel puţin 12 persoane când s-a decis ca proiectul să fie votat de Parlament”, a spus Victor Ponta, conform realitatea.net.

 

Crin Antonescu a declarat că înregistrările apărute în presă sunt reale.

 

Nu îi permit lui Victor Ponta o asemenea îndrăzneală! Am căutat să fiu cât mai puţin acid, să restabilesc adevărul, fără să spun multe lucruri despre adevăruri despre Victor Ponta. Acest atac lipsit de bună cuviinţă din partea lui Victor Ponta ne pune într-o situaţie dificilă. PNL se află la guvernare nu printr-o înţelegere între mine şi Victor Ponta. Se află la guvernare în consecinţa votului dat de români în formula USL”, a adăugat liderul PNL.

 

Sunt profund mâhnit când văd că un om pe care l-am ajutat cu toate puterile mele şi ale partidului spre a deveni premier are un asemenea comportament. Anumite decizii ale PSD, unilaterale, mi-au dat sentimentul că forţează nişte hotărâri pe care nu le-am discutat şi nu sunt în programul de guvernare. Comentariile domnului Ponta despre Ministerul Culturii au fost corecte, dar, în acelaşi timp, a luat act de propunerea noastră. Ne va fi greu să mergem mai departe, nu pot să rup o alianţă pentru că nu mai am încredere într-un om”, a încheiat Antonescu.

 

Victor Ponta a revenit ulterior asupra celor declarate: ”Eu am putut să depăşesc crizele, nu accept însă ideea să lăsăm lucrurile neelucidate. Când am fost 12 oameni chiar aşa? Am încredere în USL, în partenerii liberali şi că facem foarte multe lucruri bune”, a spus Ponta.

 

Într-o recentă înregistrare, apărută în presă, preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus colegilor de partid că Victor Ponta i-ar fi propus să dezaprobe public Legea graţierii şi a amnistiei, dar să o voteze în plen.

 

Premierul a insistat, pornind de la aceeaşi idee cu care a insistat şi în Cazul Roşia Montană, o idee stupidă, şi anume că se poate foarte bine ca domnia sa să spună că nu e de acord, că anumiţi miniştri să spună că nu e bine, că eu ca lider politic din anumite raţiuni nu sunt de acord, dar, ce sa vezi, în Parlament trece legea”, a mai spus Antonescu.

Comentarii Facebook