Se refac tot cu granit Parcul Caragiale, strada Octavian Petrovici și se descoperă Canalul Morii


Primăria Cluj-Napoca anunță că încep alte lucrări de refacere a Parcului Caragiale, a străzii Octavian Petrovici și decopertarea Canalului Morii, acoperit acum 20 de ani.

Odată cu începerea acestor lucrări, de mâine, vineri, 13 octombrie 2023, vor fi desființate și locurile de parcare de pe străzile Gheorghe Barițiu (16 parcări) și Octavian Petrovici (în fața Palatului Telefoanelor - 23 parcări).

Proiectarea și execuția sunt realizate de asocierea dintre S.C. NORDCONFOREST S.A și S.C. Costin și Vlad Birou de Proiectare S.R.L., iar durata de execuție a lucrărilor este de 14 luni.

Suprafața totală amenajată prin proiect este 11.676 mp. fiind alcătuită din următoarele suprafețe:

- Parcul I.L. Caragiale - suprafață amenajată 4.864 mp.

- Strada O. Petrovici - suprafață amenajată 4.597 mp.

- Strada G. Barițiu - suprafață amenajată 2.215 mp.

Amenajarea acestor spații se va realiza în corelare cu proiectele realizate anterior pentru strada Regele Ferdinand și străzile adiacente. Așadar, vom vedea mult granit în aceste zone.

Se va reamenaja integral suprafața Parcului I.L. Caragiale, cu identificarea și păstrarea vegetației valoroase și sănătoase existente, pentru a crea o atractivitate mai mare în rândul publicului decât există în prezent. 

Istoria Canalului Morii de pe Barițiu. Până în 1930 a funcționat acolo o moară de apă, iar lângă era un târg de păsări - FOTO

Totodată, prin acest proiect se va realiza descoperirea canalului Morii, al cărui traseu sistematizat a fost acoperit la sfârșitul anilor 80 cu o dală de beton. Prin descoperirea acestui al doilea curs de apă ca importanță în oraș, acesta devine parte integrantă a parcului. În consecință, se vor realiza amenajări și sistematizări pe verticală pentru a facilita accesul pietonal la luciul de apă, însoțite de amenajări peisagere specifice cursurilor de apă.

Comentarii Facebook